Duminica 28 Aprilie

Boc spune că cei doi copaci de pe Universității, recomandați pentru eliminare, nu vor fi înlăturați: „Este la latitudinea noastră”


Activiștii civici care au contribuit la salvarea copacilor de pe strada Universității spun că autoritățile locale vor să elimine cei doi copaci amplasați lângă Biserica Piariștilor pentru „eliberarea perspectivelor”. Recomandarea ar fi fost făcută de către Direcţia Judeţeană pentru Cultură Cluj, scopul fiind să scoată în evidență mai mult clădirile istorice din zonă.

După ce i-au înfuriat pe clujeni cu propunerile de a mai condama doi copaci, autoritățile dau înapoi. Boc spune că ideea ar fi fost doar o recomandare, dar aceasta nu va fi pusă în aplicare. 

„Este în aviz o recomandare de înlăturare a doi arbori, dar aceasta nu va fi pusă în aplicare, în sensul că este la latitudinea noastră. Și dacă tot am făcut o dezbatere publică pe o lună de zile Copaci vs aliniamente perfecte, rămân adeptul copacilor.

În afara celor doi, toți ceilalți vor rămâne. Când natural vor avea probleme, se vor deteriora, atunci vom discuta, acum toți copacii, cu excepția celor doi, rămân în picioare", a declarat Emil Boc, la Napoca Live.

Foto. Facebook/Clujul civic

coapci.jpeg

Comentarii Facebook