Se monteaza gazon in jurul lacului Chios! Parcul Central este de poveste VIDEO si FOTO

 

Lucrarile din Parcul Central se aproprie de sfarsit. Muncitorii au montat deja o parte din banci, podete si au pus ruloruri de gazon in mai multe parti, dar si in jurul lacului Chios.

 

Muncitorii care lucreaza in parc au montata deja bancile pe aleea dinspre Spaliul Independentei. "Se lucreaza la foisorul de casatorii, care va avea un acoperis cu tabla de cupru, dar si la aleile din jurul lacului. Rulourile de gazon natural au fost amplasate in doua locuri din parc, dar vom pune asa ceva si in jurul lacului Chios. Avem acolo o portiune de teren de jur imprejurul lacului, unde vom pune gazon natural si va arata foarte fumos", a declarat Ovidiu Campean, managerul de proiect din partea Primariei Cluj-Napoca.

 



De asemenea, a fost insamantat intreg parcul cu iarba naturala, urmand ca in scurt timp sa se faca o suprainsamantare.

In total, vor fi montate 232 de banci si 32 de podete, care vor face legatura intre aleile din Parcul Central. Bancile si podetele au fost realizate din lemn pentru a se pastra aspectul natural al parcului. "Am plantat si 100 de arbori, intre care si cativa platani. Vrem ca oamenii sa poata intra in parc si sa se poata aseza pe jos. Este dorinta noastra ca acest parc sa arate ca unul european", a mai afirmat Ovidiu Campean.

 



Intrarile din parc vor fi pavate cu piatra naturala, ca si intrarile in cadirea cazinoului, unde lucrarile sunt efectuate in proportie de 88%. "Lucram acum la finisaze in cazino. Am inceput sa zugravim si sa dam culoare peretilor. Intrarile in parc si cazino vor fi cu piatra naturala, pentru a pune in valoare frumusetea locului", a mai spus Ovidiu Campean.

Lucrarile trebuie terminate pana in 25 mai, cand vor avea loc Zilele Clujului, deoarece intreaga ceremonie de deschidere a evenimentului se va desfasura la cazino.

 

 

 

 

Comentarii Facebook