Se lucrează la linia de tramvai pe ruta Piaţa Gării – Bulevardul Muncii din tronsonul 2 VIDEO


În 26 iunie au fost demarate lucrările la cel de al doilea tronson al liniei de tramvai, care vor fi reabiltate până în luna iunie 2013.

În acest moment se lucrează la coaterea vechilor şine de tramvai din asfalt şi ulterior se vor începe lucrările de costruire a fundaţiei.

 

"Sperăm ca în mai puţin de două luni de zile să fie realizat acest tronson. Termenul contractual de finalizare a acestui tronson este iulie 2013, dar având în vedere faptul că au lucrat foarte bine şi repede pe tronsonul 1 sunt convins că există şanse ca linia de tramvai să fie redată în integralitate traficului cu mult înainte de termenul iulie 2012. Firma a demonstrat că este în termen şi cu lucrări de calitate. Sper ca năravul bun să fie menţinut în continuare sau cel puţin vom asigura ca acest nărav să fie menţinut şi pe parcursul lucrărilor ce ţin de tronsonul 2 al liniei de tramvai", a declarat Emil Boc.

 

Lucrările necesită închiderea temporară a circulaţiei şi anumite modificări în teren – cum este cazul mutării staţiei de taximetre pentru o anumită perioadă de timp. 

Proiectul este realizat din fonduri europene, accesate de Primăria municipiului Cluj-Napoca pe axa 1.1 destinată polilor de creştere. Contractul de finanţarea fost semnat în 15.10.2010, iar executantul lucrărilor în ulra licitaţiei este Asocierea Swietelsky Baugesellsvhaft m.b.H., Astalrom Euroconstruct Trading 98 SRL, Transferoviar Grup SA.

Lungimea tronsonului Piaţa Gării - Bulevardul Muncii este de 14,2 km de cale simplă tramvai. Valoarea contractului de execuţie este de 64.771.768, 38 lei cu TVA

Lucrările la linia de tramvai din Cluj-Napoca au început în septembrie 2011 și trebuie să fie finalizate până în iunie 2013.

Vezi graful de lucrări:

Subtronson I: strada Horea - strada I.L. Caragiale - Piaţa Gării - strada Căii Ferate – 10 luni
Strada Horea – strada I.L. Caragiale - Piaţa Gării (buclă întoarcere tramvai) – finalizată
Subtronson II – strada Căii Ferate - strada Gării - 2 luni
Subtronson III – strada Gării - strada Maramureşului - 2 luni
Subtronson IV – strada Maramureşului - Bulevardul Muncii - 2 luni
Subtronson V – Bulevardul Muncii - strada Căpitan Grigore Ignat - 6 luni

 

 

 


Comentarii Facebook