Schimbarea numelui Aeroportului Cluj agită spiritele: Avram Iancu sau Hermann Oberth

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că noul nume al Aeroportului Județean Cluj va fi stabilit de consilierii județeni.

 

Este o discuție pe care am avut-o. Nu este nimic stabilit și sunt mai multe nume pe care le-am vehiculat. Nu mi-a placut cum s-a spus că PSD e cu Avram Iancu si cu PNL cu Hermann Oberth. Până la urmă numele va fi ales de Consiliul Județean Cluj, iar noi numai putem propune, ceea ce am și făcut”, a declarat Horea Uioreanu.

 

Numele Aeroportului va fi schimbat, ideea aparținându-i lui Horea Uioreanu încă din 2012, după ce a câștigat Consiliul Județean Cluj. Au fost propuse mai multe nume, între care Traian Darjan, pilotul erou nascut în Someseni, Smaranda Braescu, prima femeie pilot din Romania si prima femeie din tara cu brevet de parasutism sau Hermann Oberth, unul dintre părinții fondatori ai rachetei și astronauticii.

 

Pe firmament a apărut și propunerea ca Aeroportul sp poarte un nume cu rezonanță istorică, cel al liderului moților, Avram Iancu. 

Comentarii Facebook