Parkingul subteran cu LIFT de la Casa Învățătorului, blocat de Sindicatul Profesorilor din Cluj

 

Primarul Emil Boc susține că Sindicatul Profesorilor din Cluj se opune construirii parkingului subteran cu lift de pe Aleea Învățătorului, din Piața Ștefan cel Mare.

 

Avem nevoie să intrăm în subteran 5 metri sub Casa Învățătorului și avem nevoie de acordul Sindicatului Liber din Învățământul Clujean, proprietarul clădirii. Președintele sindicatului, Lucia Cojocaru, este de acord, dar în consiliul de conducere mai sunt și alte 11 persoane, care nu sunt de acord”, a explicat primarul Emil Boc.

 

Parkingul de pe Aleea Învățătorului ar urma să fie tip lift, care să preia autoturismul și să îl ducă în subteran, fără ca șoferul își conducă mașina.

 

E un parking sistem dulap, cu un lift, care ar merge pe adâncime nu pe lățime. Avem 18 metri la fațada clădirii și strada, dar mai avem nevoie de un plus de 5 metri pentru a ne extinde în subteran sub clădire. Nu va fi afectat Parcul din zona Teatrului Național”, a spus Boc.

 

Primarul a spus că, dacă acest acord va fi primit, din toamnă parkingul ar putea fi scos la licitație pentru atragerea unui investitor privat.

 

 

 

Primarul Emil Boc a explicat și într-o emisiune Știri de Cluj LIVE unde ar putea fi amplasate parkinguri subterane, în zona centrală a orașului. 

 

Unde pot fi amplasate parkinguri subterane cu lift în Cluj-Napoca - VIDEO

Comentarii Facebook