Scandal pe spatii intre Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" si adventistii de la "Maranatha" FOTO


Colegiul Tehnic "Edmond Nicolau" a pierdut corpul de cladire "C", in care functioneaza internatul unitatii scolare, dupa ce imobilul a fost cedat de consilierii locali Liceului Adventist "Maranatha".

Reprezentantii celor doua scoli au fost invitati sa isi spuna cuvantul in fata consilierilor locali, inaintea luarii unei decizii. "Este un corp de cladire pe care il folosim ca si camin si il impartim cu Liceul Maranatha. Conducerea acestei scoli a facut presiuni pentru a obtine toata cladirea, care sa ii fie trecuta in administrare. Acolo avem si un cabinet medical si ar fi util sa primeasca un alt spatiu, nu al nostru. Cred ca cei 30 de elevi pe care ii avem acolo in camin, n-as zice ca vor fi alungati, dar vor trebui sa plece. Noi suntem o scoala cu profil industrial si speranta mea este ca viitorul sta in dezvoltarea industriei", a declarat unul dintre profesorii Liceului Tehnic "Edmond Nicolau".
 
Emanuel Ungureanu, dascal la Liceul Teologic Adventist "Maranatha", a precizat ca cei 30 de elevi cazati in camin nu vor fi "alungati", dar ca scoala are nevoie de un spatiu pentru a putea functiona.

"In 1992, Maranatha a preluat acest spatiu si a pus bazele unei scoli. Maranatha nu are in camin 13 elevi, ci 93 de elevi. Noi folosim majoritatea spatiului, iar la cantina scolii avem inscrisi 96 de copii. Daca cei de la Maranatha nu ar manca la cantina, aceasta s-ar inchide. Nu vrem cantina si spatiul din camin ca sa le folosim in alt scop decat pentru a face invatamant. Nu putem sa tinem 6 clase in 5 clase si sa avem locuri in camin improprii si putine. Acum stau elevii cate 9 in camera", a mai spus si Emanuel Ungureanu.

Consilierul PSD Cluj, Gheorghe Vuscan, a declarat ca nu este normal ca elevii de la "Edmond Nicolau" sa fie pusi in pericol si sa stea in permanenta cu gandul ca ar putea fi evacuati. "In toate caminele din oras bagam scoli religioase. Ce se va intampla cu cei 30 de elevi care stateau in camin, ii mutam in alt loc? Statul nu trebuie sa se gandeasca numai la elevii din centru si pe cei de la periferie sa ii uitam. O sa avem nevoie si de sudori si de muncitori, ca nu o sa mai avem cine sa ne bata un cui in perete".

Consilierul PDL Cluj, Ionica Pop, a declarat ca toate aceste temeri sunt fara niciun temei si nimeni nu va fi evacuat. "Eu sunt membru in consiliul de administratie la Liceul "Maranatha" si pot sa va spus ca la aceasta scoala sunt elevii care merita un spatiu propice. La bacalaureat, media pe scoala a fost peste 80%, in timp ce la "Edmond Nicolau" a fost de 5,71%", a spus Ionica Pop.

In proiectul de hotarare de Consiliu Local se arata ca Liceul Teologic Adventist "Maranatha" a primit o finantare de 200.000 de lei pentru mansardarea internatului de la Liceul "Edmond Nicolau", dar banii nu pot fi folositi daca imobilul nu este in administrarea scolii adventiste.

Consilierii locali au votat in cele din urma cu unanimitate de voturi trecerea internatului din folosinta Liceului "Edmond Nicolau" la Liceul Teologic "Maranatha".

Comentarii Facebook