Scandal la fabrica CLUJANA. Un consilier județean dezvăluie: Urmau să VÂNDĂ fabrica pe 1,5 milioane de euro

 

Consilierul județean PDL, Steluța Racolța, membru în CA al fabricii de încălțăminte Clujana își acuză colegii din Consiliul Județean de demagogie. Unii dintre ei au asistat la ”dovorarea” fabricii pe bucăți, a spus Steluța Racolța într-un comunicat de presă.

 

Scandalul a izbucnit după ce Curtea de Conturi a arătat că din fabrică, aflată ăntr-un impas financiar, ultimii trei directori s-au ”imprumutat” după bunul plac cu 111.000 de lei.  

 

Fraudă de 111.000 de lei la fabrica Clujana. Directorii luau banii după bunul plac

 

Redăm mai jos comunicatul Steluței Racolța:

 

Urmare discuțiilor din ședința publică de ieri, 28 august 2012, a Consiliului Județean, la care, din păcate,  nu am putut  participa integral, doresc să fac cuvenitele precizări referitor la  problemele identificate în Raportul Curții de Conturi la fabrica CLUJANA S.A.

 

Cifra de afaceri a companiei este reprezentată, exclusiv, din vânzări de încălțăminte produse prin munca celor 400 de salariați, care au reușit să reînvie brandul Clujana din anul 2008 până în prezent. 

 

Desigur, ca și alte companii din domeniu, întâmpină greutăți în desfacerea produselor pentru acoperirea tuturor cheltuielilor lunare, în condițiile în care au fost create noi locuri de muncă, chiar în ultimii ani de criză economică, iar patrimoniul Clujanei a fost conservat, în toată această perioadă.

 

Precizez că această companie din subordinea Consiliului Județean Cluj nu a primit nici un leu finanțare, în ultimii 4 ani de la Consiliul Județean Cluj.

 

Implicarea mea în calitate de reprezentant în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA) s-a facut în baza mandatelor aprobate în sedințele publice, pe problematicile specifice fiecărei ședințe AGA.  Recunosc faptul că m-am implicat chiar mai mult  decât obligațiile din mandatele specifice de reprezentant AGA, astfel ca în perioada  septembrie  2008 – aprilie 2010, am recomandat schimbarea, în timp, a trei directori generali. 

 

Fiind societate comercială, conducerea curentă este asigurată de un Consiliu de administrație, care cunoaște îndeaprope toate detaliile managementului Clujana.

 

Ieri, 28 august 2012, în ședința publică  au fost intervenții pe acest subiect, unele pertinente, altele demagogice.

 

Cele pertinente au solutii clare: cei care au încasat sume necuvenite, pentru îndemnizații sau salarii, din necunoașterea legislației salarizării de către unii funcționari, sau din alte cauze,  trebuie să restituie acele sume de bani. Ceea ce s-a și întâmplat, în proporție de 80%.

 

Din păcate, intervențiile demagogice din ședința de ieri, au venit din partea unor consilieri județeni care sunt abonați consacrați pe funcții de conducere din instituții ale statului român, sau știu, cel mai bine, să facă business pe contracte finanțate de autorități ale statului român. Unii dintre ei, chiar au asistat la procesul de “devorare” pe bucăți a fabricii Clujana, anterior anului 2008. Aceleași persoane știu foarte bine că, ceea ce a mai rămas “nedevorat” din fabrica Clujana urma să fie privatizată, pe ridicola sumă de nici 1.500.000 euro,  procedură care a fost sistată  la începutul mandatului 2008-2012. 

 

Din respect pentru cei 400 de salariați care fac eforturi susținute să păstreze clienții recâștigați, cu greu, ai produselor de încălțăminte Clujana, îi invit pe toți cei care, apelează la demagogie, din dorința de afirmare în prag de alegeri parlamentare, viciind brandul Clujana, să cumpere măcar o singură pereche de pantofi cu această marcă, care să le aducă o șansă în plus, în campania electorală, fără să fie nevoie să apeleze la firme de pază și protecție”.

Comentarii Facebook