Fraudă de 111.000 de lei la fabrica Clujana. Directorii luau banii după bunul plac

 

Consilierii judeţeni au dezbătut în şedinţa de marţi, 28 august, situaţia de la compania Clujana, unde foştii directori, Radu Ţărmure, Dan Ungureanu şi Peter Gheorghe au reuşit să aducă companiei un prejudiciu de 111.000 de lei.

Cei doi se pare că au ridicat bani din caseria companiei în nume personal, bani care nu au fost returnaţi nici până în momentul de faţă.

Este vorba despre 111.000 de lei, iar ulterior au fost depuși 95.000 de mii de lei, însă suma de 16.000 nu există în conturi.

Consilierii județeni au cerut Serviciului secretariatului Consiliului Judeţean să spună de la cine a venit propunerea de numire în funcţie a directorului, iar cel care l-a propus pe direct în funcţie trebuie să răspundă moral pentru tot jaful de acolo.  

Urmează să aibă loc o şedinţă extraordinară a CJ Cluj strict despre Clujana, după ce au consilierii vor vedea raportul Curţii de Conturi şi raportul auditului.

Consilierii au numit-o în AGA pe şefa Consiliului Juridic al Consiliului Judeţean, Steluţa Racolţa, care are ca sarcină să găsească modalităţile prin care să fie recuperat prejudiciul, iar în paralel a fost trimis Corpul de Control.

"Directorul mergea şi lua bani din caseria companiei şi nimeni nu a observat asta, nu a făcut nimeni nicio reclamaţie… E foarte grav ce s-a întâmplat acolo şi cred că ar trebui să luăm nişte măsuri acolo. Cum se poate ca reprezentantul nostru acolo să nu ştie nimic despre asta”, a spus consilierul PSD Remus Lăpuşan.

Şi preşedintele CJ Cluj, Horea Uioreanu, a propus ca abuzurile grave descoprite la Clujana să facă obiectul unei şedinţe extraordinare.

Comentarii Facebook