Sala Polivalentă din Cluj, mai scumpă cu 13 milioane de lei faţă de prima licitaţie

 

Sala Polivalentă a Clujului va fi terminată în acest an, dar va fi mai scumpă cu 13 milioane de lei, faţă de prima licitaţie.

 

"Lucrările de conservare au fost finalizate, iar în 3 iunie practic se pot depune ofertele. Intrăm în linie dreaptă cu Sala Polivalentă. Să sperăm că va fi adjudecată fără probleme mari în instanţă, în sensul că să nu se ajungă la conflicte juridice. Astfel, am putea chiar să terminăm lucrările în acest an, dacă nu vor fi prelungiri în instanţă.

 

Costul final va fi de 63 de milioane de lei, faţă de 90 de milioane de lei, cât a fost preţul firmei ACI, care a atacat în instanţă licitaţia cu CON-A", a declarat primarul Emil Boc.

 

Diferenţa faţă de prima licitaţie este de 13 milioane de lei, bani care vor fi folosiţi pentru unele îmbunătăţiri la Sala Polivalentă. "Am adăugat şi podea demontabilă, panouri solare şi un video box, o folie dublu poli-carbonat în exterior. Dar şi aşa, valoarea este cu 30 de milioane de lei mai mică decât a celor care ne-au atacat în instanţă", a mai spus Emil Boc. 

 

Licitatia iniţială a avut loc in 19 noiembrie 2011, pe portalul electronic de achizitii, www.e-licitatie.ro publice. Ofertele depuse in termen au fost: CON-A  - 50.926.063,83 lei fara TVA - 36 luni calendaristice; DAFORA - 88.273.678,21 lei fara TVA - 36 luni calendaristice; ACI - 91.874.820 lei fara TVA - 36 luni calendaristice.

 

Firma ACI, controlată de fraţii Ion şi Dorin Aşchilean, a dat în judecată Primăria Cluj-Napoca şi a câştigat procesul prin care a cerut anularea licitaţiei şi reluarea procedurii de atribuire a licitaţiei pentru construirea Sălii Polivalente din Cluj-Napoca. În sentinţă, judecătorul Tribunalului Cluj a subliniat, bazându-se pe o expertiză, că din suma oferită de CON-A s-ar fi putut construi cel mult un parking sau o hală industrială.

 

Ştiri de Cluj a prezentat în luna mai 2012 cazul unei săli de sport construită deja la Debrecen cu aceeaşi sumă ca şi cea de la Cluj. Citeşte AICI detalii.

 

Primăria a analizat sentinţa instanţei şi a decis să nu reia atribuirea licitaţiei, ci să facă una nouă, care va fi organizată în luna iunie.

Comentarii Facebook