Noua rampă de gunoi a Clujului, gata până în martie 2014. Dispare DALLAS -UL de la Pata Rât? - VIDEO

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu, a anunţat că noua "Fabrică de gunoi" a judeţului va fi terminată până în luna martie.

 

"Investiţia este de 266 de milioane de lei. Termenul de finalizare este sfârşitul anului acestuia, 31 decembrie. Contractul cuprinde faze de lucrări pe care le urmărim. După 31 decembrie, vor urma două luni de probă, aşa sunt normele. De la 1 martie 2014 vom avea posibilitatea să depozităm în această groapă deşeurile Clujului. Rampa va fi funcţională timp de 5 ani de zile la o capacitate de 700.000 de locuitori", a declarat Horea Uioreanu., a spus Horea Uioreanu.

 

Lucrările sunt acum la 15%, urmând ca firma Napoca să lucreze în ritm alert pentru ca totul să fie gata la timp. 

 

Horea Uioreanu a mai spus că la noul depozit nu se vor muta cei care acum locuiesc la Pata Rât. "Sistemul nu permite aşa ceva. Se va face o selectare a deşeurilor pe rampele intermediare, pe care le avem în judeţ. Aici se aduce o fracţiune, care nu mai conţine materiale reciclabile şi se vor depozita în acest buncăr, unde nu au acces persoanele să caute gunoi", a mai spus Uioreanu. 

 

Investiţia de 266 de milioane de lei plus TVA este finanţată din fondurile Uniunii Europene (85%), iar restul din bugetul Guvernului României şi cel al Consiliului Judeţean Cluj.

 

 

Comentarii Facebook