Rețelele de apă și canalizare vor fi extinse, în 11 localități clujene! Investiția totală se ridică la peste 54 de milioane de lei


Cluj-Napoca și alte 10 localități din județul Cluj vor beneficia de extinderea infrastructurii de apă și canalizare.  

 Compania de Apă „Someș” S.A., operator regional aflat sub autoritatea Consiliului Județean Cluj, a primit recent notificarea de acceptare pentru finanțare a proiectului „Extindere rețele de alimentare cu apă  și canalizare în aglomerările Cluj-Napoca, Gherla, Dej, Huedin, Aghireșu-Fabrici, Bonțida și Cojocna” prin Programul Național de Redresare și Reziliență - PNRR.

Concret, în Cluj-Napoca, Florești, Gherla, Mintiu Gherlii, Dej, Huedin, Macău, Leghia, Băgara, Bonțida și Cojocna rețelele de apă vor fi extinse pe o lungime totală de 13,48 kilometri și cele de canalizare cu 33,99 kilometri.

Valoarea totală a proiectului este de 54.457.071, 51 lei, cu TVA inclus. 

„Este o nouă veste bună și o investiție la finalul căreia, cu ajutorul banilor europeni, vom obține o infrastructură de apă şi canalizare modernă, adaptată celor mai noi standarde în domeniu.

Astfel, vom aduce clujenilor un plus de bunăstare și confort. De asemenea, e un pas înainte spre ambițiosul obiectiv asumat, acela de racordare integrală a județului la apă potabilă de cea mai bună calitate și canalizare”, a declarat Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj. 

 Proiectul vine în completarea investițiilor majore derulate de Compania de Apă „Someș” S.A., prin programele cofinanțate de Uniunea Europeană, conform Master-Planului actualizat în anul 2022 – Strategia de investiții la nivel regional pe termen scurt, mediu și lung (2050).

Comentarii Facebook