Regele Mihai I nu este dorit in Parlament de PDL


Regele Mihai a fost invitata de PNl sa tina un discurs in Parlament, dar coalitia de la putere a respins propunerea.

PDL si UDMR au motivat ca Regele Mihai nu mai este in functie. Invitatia de a vorbit in Parlament ar fi fost cu ocazia implinirii a 90 de ani de catre fostul suveran.

"Sa solicitam Parlamentului ca pe data de 25 octombrie anul acesta sa il invitam pe regele Mihai sa se adreseze Parlamentului, cu ocazia implinirii vârstei venerabile de 90 de ani (...) A trebuit sa consultam Casa regala, chiar pe rege daca este de acord. Regele si-a dat consimtamântul si se simte foarte onorat si obligat din acest motiv si impreuna cu Puiu Hasotti am facut doua adrese catre birourile Senatului si Camerei prin care solicitam convocarea acestei sedinte jubiliare. Evident, este nevoie de o reuniune comuna a birourilor celor doua camere unde sa se discute propunerea pe care noi am avansat-o si apoi sa se decida pe cale de consecinta. Ceea ce doresc este sa va spun ca am aprecia foarte mult daca si grupul parlamentar al PSD si colegii din PC ar sustine aceasta initiativa a noastra", a spus Tariceanu in fata colegilor de Uniunea Social Liberala.

Propunerea a fost respinsa, luni, 19 septembrie.

"Nu a fost acceptata aceasta idee si nici evenimentul propus de grupurile parlamentare PNL. (...) Cu toata dorinta de a respecta acest eveniment si a-i da solemnitatea necesara, dar respectând si cadrul constitutional, in sensul ca noi am invitat sefi de stat sa se adreseze plenului, s-a evaluat ca acel discurs al unui om in functie era relevant pentru plen. in acest context nu s-a considerat acest lucru", a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, potrivit realitatea.net.

Comentarii Facebook