Vineri 30 Septembrie

Referendum pentru Cluj Arena: Sa joace CFR Cluj pe noul stadion? Cum votati?


Liberalii clujeni propun un referendum pentru a se decide daca echipa CFR Cluj trebuie sa fie lasata sa joace pe stadionul Cluj Arena. 

"Fan declarat al celor de la U Cluj, Tise s-a taiat ca maioneza in momentul in care Paszkany i-a solicitat acordul pentru ca echipa din deal sa foloseasca noua arena a orasului. incercarea de a tergiversa asumarea unei pozitii clare tradeaza lasitatea sefului Consiliului Judetean, Alin Tise, care nu are acum sub fustele cui sa se ascunda si nici pe cine da vina pentru situatia creata. Nasul Boc nu-l poate ajuta si trebuie sa decida singur daca va aduce in templul celor de la U Cluj pe rivala de moarte a acestora, echipa lui Paszkany", a declarat Vicepresedinte PNL Cluj, Gavrila Iuga.

"Presedintele Consiliului Judetean refuza sa ia o hotarare definitiva si aplica tactica amanarii in speranta ca va mai obtine suficient timp, astfel incat la inaugurare sa nu primeasca direct "cartonasul rosu” din partea adevaratilor suporteri ai lui U Cluj. Aceeasi suporteri care i-au scandat numele la mijlocul lui iulie, la prezentarea lotului lui U, si au crezut in promisiunea lui Tise ca anul acesta va fi o toamna luminoasa, pentru ca Universitatea Cluj se va intoarce acasa", a mai spus liberalul clujean.


Liberalii il acuza pe Alin Tise ca este lipsit de curaj si refuza sa dea un verdict. "Mai ramane de luat in calcul o singura solutie democratica, consultarea publica printr-un referendum local, inainte ca tensiunea sociala acumulata in jurul acestei teme sa atinga proportii greu de imaginat si de controlat. Complexul sportiv este construit din bani publici, asadar consideram corect si normal ca asupra conditiilor de utilizare sa se exprime comunitatea locala, in cazul in care seful administratiei judetene, Alin Tise, evita asumarea raspunderii si esueaza in a reprezenta interesele celor care l-au ales. Costurile organizarii unui referendum local sunt de aproximativ 150.000 de euro, infime in comparatie cu costurile sociale pe care le presupune o comunitate segregata, macinata de batalii interne permanente", a mai spus Gavrila Iuga.

 

Stadionul Cluj Arena va fi terminat pana la finele lunii septembrie si va fi inaugurat cu doua concerte, Scorpions si Smokie.

Investitia s-a ridicat la 36 de milioane de euro, fara TVA, si a fost suportata din fonduri publice.

Comentarii Facebook