Rechinii imobiliari sapă LINIȘTIȚI la marginea pădurii Hoia. Cu tot scandalul se fac blocurile cu 10 niveluri și 700 de locuințe


Un consilier local din Florești a anunțat că s-au făcut săpături la marginea pădurii Hoia, unde a fost aprobat un ansamblu de blocuri de 10 etaje, cu un total de 700 de locuințe. 

Pe strada Hoia s-au făcut excavări și nu e nicio plăcuță de informare. Legal acest proiect ar trebui să fie de stand by. Cer să se verifice ce se întâmplă acolo”, a spus consilierul local, care susține că a observat sâmbătă fundațiile săpate. 

Primarul Bogdan Pivariu a spus că va trimite poliția locală să facă verificări. ”Mingea este la Inspectoratul de Stat în Construcții, care ne-au cerut autorizațiile emise, copii și original. Din punct de vedere instituțional nu am avut nicio feed-back de legalitate din partea ISC sau din partea prefectului”, a spus Pivariu.

Activiștii de mediu au sesizat în martie 2021 că prin pădurea Hoia a apărut un drum pietruit, care duce până la terenul pe care va fi ridicat în ansamblu de sute de apartamente, autorizat în timpul mandatului de primar al lui Horia Șulea.

Ecologiștii clujeni i-au cerut prefectului UDMR, Tasnadi Szilard, să anuleze o autorizație de construcție emisă pentru un ansamblu cu 700 de apartamente, de lângă Hoia. 

Boc a fost șocat că în Florești, în trecut s-a aprobat un astfel de proiect

Primarul Emil Boc a spus că blocurile din Hoia nu au cum să fie legale dacă s-au aprobat 700 de apartamente, fără drumuri. 

Eu sunt consternat să aflu că în trecut în Florești s-au aprobat asemenea blocuri, de asemenea dimensiune fără niciun fel de asigurare a tramei stradale. Cum Dumnezeu este posibil acest lucru. Dacă mă auziți pe mine de Legea Zonelor Metropolitane care trebuie urgent aprobată în România, pentru a pune ordine în ceea ce se întâmplă în zonele metropolitane, lângă marile orașe, la granița dintre orașe și comune. 

Habar nu am avut că asemenea giganți imobiliari se construiesc în buza Clujului.

Am primit o lovitură și atunci cu drumul Florești - Donath, care a făcut praf calitatea vieții în Grigorescu. Cum e posibil să se aprobe așa ceva fără să studiezi capacitatea tramei stradale. Noi stăm câte 3 luni pentru a discuta un studiu de trafic. Pe Bună Ziua am oprit construcțiile, până când am lărgit la patru benzi.

În Borhanci am oprit construcțiile, le vom da drumul numai după 2026, când se termină centura. Eu nu înțeleg cum este posibil așa ceva. Eu sper ca acolo să se tempereze construcțiile în raport cu trama stradală. 

Eu vă spun ce fac la Cluj  și de aceea mulți mă critică și sunt presiuni uriașe asupra mea. Nu am cedat cînd am văzut că sunt asemenea structuri, ansambluri mari, de către oricine le-ar propune. Nu vreau să transform Clujul într-un ghetou. Când aud că în preajma Clujului se aprobă în continuare… de fapt ăsta a fost aprobat și nu s-a aprobat acum.

Cum să respecte legea dacă face 700 de apartamente?”, spunea Emil Boc, în 18 martie.

Vom reveni cu amănunte. Știri de Cluj a întrebat autoritățile despre lucrurile sesizate de consilierul local din Florești.

---------------------

UPDATE

Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard, a explicat că Inspectoratul de Stat în Construcții ”a fost în control, a solicitat anumite documente Primăriei din Florești, care, zic cei de la ISC, nu au fost remise. Am solicitat noi Primăriei, ni s-au comunicat, iar nopi le-am trimis mai departe la ISC. Acum sunt în analiză și urmează să formuleze un punct de vedere.

Comentarii Facebook