Consilierii locali din Florești nu s-au înțeles asupra datelor tehnice ale străzii Eroilor. Proiectul se amână din nou


Consilierii locali din Florești nu s-au înțeles la votul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul ”Modernizare strada Eroilor în comuna Florești!”, iar proiectul a fost amânat pentru ziua de joi, 28 octombrie.

Consilierii locali USR PLUS au spus că nu sunt lămuriți în privința sumelor și a proiectului tehnic. Ca urmare, primarul Bogdan Pivariu a spus că joi va fi chemat profesorul care a realizat studiu tehnico-economici la obiectivul ”Modernizare strada Eroilor în comuna Florești!”.

Pivariu: Eu vă înțeleg nevoia dvs de campanie electorală, dar noi am supus votului proiectul de modernizare a străzii Eroilor, iar dvs votați sau nu.  

Pivariu: Tot timpul am spus că încercăm să schimbăm soluția tehnică pe strada Eroilor pentru a putea fi modernizată. Dvs aveți un vot și puteți vota dacă sunteți de acord sau nu. 

Todoran: Trebuie să dăm bani în plus, pentru că cineva nu și-a făcut treaba. 

Pivariu: Noi am preluat administrația cumva. Nu ne-am prefăcut că nu există o problemă. Da, sunt alocări suplimentare pentru că s-a schimbat proiectul. Și dacă nu se schimbă, tot creștea prețul pentru că s-a întârziat și prețul materialelor s-au scumpit. 

Todoran: Așa e! S-au scumpit materialele, dar nu discutăm despre asta, ci că s-au luat măsuri proaste de la început. Doar că măsura proastă de la început ne costă un milion de euro. 

Pentru că au fost discuții, primarul Pivariu a spus că proiectul va fi mutat pentru ședința consiliului local de joi.

Consilierul local Sergiu Leuce a spus că mulți floreșteni i-au cerut să fie mai mult spațiu verde. 

Există o bandă de 75 de cm pentru spațiu verde, care va trebui să fie luată în considerare de proiectant și analizată, pentru că se va face deszăpezire și nu știu cum va rezista această fâșie verde. Dar trotuarul și partea terminală vor fi prevăzute cu copaci și cât mai mult spațiu verde”, a declarat primarul Bogdan Pivariu. 

Consilierul Claudiu Mog a atras atenția că fiecare zi de întârziere va duce la prelungirea și amânarea datei de terminare a lucrărilor.

Dan Dehenes, de la USR PLUS, a intervenit și a spus că ”noi nu ne dorim să oprim proiectul sau să ne facem campanie electorală. Noi ne dorim să știm termenele și sumele cheltuite. Termenul de realizare poate fi pus foarte clar în pagină, desigur că estimativ, dar nu bâjbâit”.

Florești: Cum va arăta strada Eroilor, după finalizarea lucrărilor de modernizare? - VIDEO

Comentarii Facebook