Recalcularea pensiilor militare a fost sistata de catre Guvernul Ponta

 

Ministrul Apararii, Corneliu Dobritoiu a fost prezent joi, 7 iunie la Cluj-Napoca, unde a vorbit despre situatia pensiilor militarilor care este in momentul de fata "una disperata".


Corneliu Dobritoiu sustine ca "problema in ceea ce priveste pensiile militarilor este una disperata pentru ca a generat chiar crize existentiale. Mai mult, 250 de pensionari din sistemul de forta ies in decor, ies din sistem pe luna. Crizele au fost inadmisibile si sunt crize profunde. Ce am reusit sa facem la nivel guvernamental acum a fost in primul rand sa ne oprin sa mai bagam mana in buzunarul oamenilor care au pensii micsorate ca urmare a procesului de rectificare al pensiilor. Asta intr-o prima etapa. Am sistat pensiile urmand ca intr-o perioada urmatoare sa aducem pensiile micsorate la nivelul celor existente in plata in decembrie 2010.

Aceasta este mosternirea Guvernului Boc, iar oamenii aceia si-au rezolvat toate problemele contractuale pe care le-au avut cu institutia si raspunsul care a fost? sa-i aduca in imposibilitatea sa-si plateasca creditele la bani.", a spus Dobritoiu.

 

Anca Baciu

 

Comentarii Facebook