Duminica 7 Martie

Reacția lui Emil Boc după ce numele lui apare în referatul DNA

 

Numele lui Emil Boc apare cenzurat în referatul DNA, prin care se cere arestarea Elenei Udrea. 

 

Fostul premier Emil Boc susține că achiziționarea licențelor Microsoft s-a făcut în mod legal.

 

În anul 2009, în aprilie, când s-a încheiat acordul cadrul pentru licențele Microsoft, eram împreună cu PSD -ul la guvernare. Vreau să știți că nimeni nu a exercitat niciun fel de presiune asupra mea să se încheie acel contract. Eu nu am exercitat niciun fel de presiune asupra nimănui să se încheie acel contract. Dacă îmi amintesc bine acea hotărâre de guvern avea în spate 7 sau 8 semnături de la ministri PSD sau PDL, care erau competenți în materie și ca atare contractul s-a derulat conform prerogativelor legale stabilite de specialiști. Tot ce am discutat despre acest contract în 2009 se regăsește pe stenogramele din ședința de Guvern. Acolo au fost singurele discuții pe care eu le-am avut în legătură cu acordul cadru din 2009. Alte discuții eu nu am avut cu privire la ce s-a întâmplat în 2009. Singurele discuții purtate le-am avut în Guvern, în Guvernul din care au făcut parte PSD și PDL și îmi sunt martori cei de acolo. Altceva nu știu să vă spun. Eu nu știu alte date decât ceea ce v-am spus că știu eu”, a declarat Boc.

 

Din probatoriul testimonial rezultă că pentru promovarea hotărârii de guvern nr. 460/2009 şi alocarea bugetului necesar, inculpatul Gabriel Sandu a beneficiat de susţinerea ministrului Udrea Elena Gabriela, a primului ministru (....) şi a lui (...)”, precizează documentul.

 

Hotărârea de guvern este cea prin care s-a aprobat cumpărarea licențelor Microsoft. În acea perioadă, premierul României era Emil Boc.

 

Procurorii au stabilit că beneficiarii banilor din acest contract erau Sandu, Dorin Cocoş şi PDL, care a beneficiat de plata unor materiale electorale, potrivit referatului. 

Comentarii Facebook