RATUC intră în Florești până la 1 martie. Elevii și studenții circulă GRATUIT, pensionarii au 10 călătorii pe lună

 

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca (fosta RATUC) va intra în comuna Florești până în luna martie, a anunțat primarul localității, Horia Șulea.

 

În ședința Consiliului Local Florești de joi, 13 februarie, a fost aprobat proiectul privind delegarea atribuțiunilor de transport pentru Compania de Transport Public Cluj-Napoca. Autobuzele RATUC vor circula cel târziu din 1 martie pe cele trei rute stabilite”, a precizat Horia Șulea.

 

Au fost stabilite și tarifele: 

 

- Un bilet va costa 3 lei, iar abonamentul va fi de 90 de lei, la care se adaugă o linie gratuită în Cluj-Napoca.

 

- Abonamentele pentru elevi și studenți vor fi subvenționate 100% 

 

- Pensionarii vor avea 10 călătorii gratuite, pe lună, pe autobuzele din zona metropolitană

 

- Veneranii de război, deportații și foștii deținuți politici vor circula gratuit pe liniile din zona metropolitană.

 

 

Primarul comuei Florești a anunțat că vor fi trei rute. ”Va fi o rută Cluj-Napoca - Florești cu întoarcere la Luna, în zona în care a fost postul de control al poliției. Va mai fi o linie pe partea de nord cu străzile Horea, Kogălniceanu și Gheorghe Doja, cu ieșire în sensul giratoriu și înapoi spre municipiul Cluj-Napoca. Cealaltă linie va fi pe partea de sud cu străzile Avram Iancu, Poligonului, Tăuți, Cetății, Eroilor și cu întoarcere la intrare în cartierul Cetatea Fetei”, a spus Horia Șulea.

 

Vor fi trei puncte unde se pot vinde bilete: în Cetatea Fetei, la primărie și pe strada Bucium. 

 

Întrebat dacă se teme că Fany va ataca decizia Consiliului Local, primarul Horia Șulea a declarat că nu vede niciun motiv. ”Fany poate circula pe traseele pe care le-a câștigat. Se pot duce cu autobuzul până în ușa contribuabilului. Nu cred că cineva îi va împiedica să își dezvolte serviciile. Acum va fi concurență și vom vedea pe cine alege publicul”, a mai spus Șulea.

Comentarii Facebook