PSD și PNL și-au împărțit colegiile la Cluj. Soția lui Horea Uioreanu candidează, iar Mircia Giurgiu se luptă pentru Colegiul 1

 

PSD și PNL și-au împărțit colegiile din județul Cluj, singura necunoscută este ce se va întâmpla cu Mircia Giurgiu, care îi încurcă și pe cei de la PSD și PNL. 

 

Cele 14 colegii au fost repartizate ”frațește”, 8 revin PNL și 6 PSD, iar fiecare partid are câte două colegii de senat. Pentru unele dintre acestea, candidații sunt ”bătuți în cuie”, dar pentru foarte multe nu sunt cunoscuți încă viitorii candidați la alegerile generale din toamnă.

 

La Senat, PSD a obținut Colegiul 4 de munte - Turda și Huedin - unde candidat va fi Alexandru Cordoș. De asemenea, PSD va mai avea și Colegiul 1, Mănăștur, Zorilor și Grigorescu.

 

Marius Nicoară va candida în Colegiul 3 - Gherla, Dej, Câmpia Turzii. Liberalii vor ceda Colegiul 2 de la Senat colegilor din Alianța ACD, Partidul Conservator. Candidatul acestora va fi actualul senator Șerban Rădulescu, care a ”dezertat” din tabăra PDL.

 

Colegiile de deputați au fost și ele împărțite, dar a rămas în coadă de pește soarta lui Mircia Giugiu, pe care nu îl vrea nici PSD și nici PNL.

 

În Cluj-Napoca, Colegiul 2 este al PNL, iar Colegiul 4 al PSD. Singurele care nu au fost încă împărțite clar sunt Colegiile 1 și 3. În Colegiul 1, a candidat, în 2008, Mircia Giurgiu care acum ar vrea să candideze tot în Grigorescu - Mănăștur, dar nici PNL și nici PSD nu vor să și-l asume. Surse din cadrul USL Cluj susțin că Giurgiu ar putea candida într-un alt județ, dacă nu se va ajunge la un consens. ”Chiar dacă ne vor obliga să îl acceptăm, noi nu vom face campanie pentru Giurgiu”, au declarat surse USL Cluj.

 

Colegiul 3 - Gheorgheni ar putea reveni PNL, iar în luptă s-au înscris deja 2 candidați, Steluța Cătăniciu și Ioan Petran. Alți doi potențiali candidați, Mircea Joj și Aurelia Cristea, s-au retras pentru că au obținut posturi bune în București. 

 

Colegiul 4 de deputați este deținut de PSD, iar colegiul 2 de PNL. 

 

Colegiul 6 Dej revine PSD, iar singurul candidat este Cornel Itu.

 

Colegiul 7 Câmpia Turzii aparține PSD, dar nu se știe încă posibilul candidat.

 

Liberalii mai au Colegiul 5 Gherla, unde sunt doi candidați Mihai Szeplekan, susținut Horea Uioreanu, și Marius Mânzat, omul lui Marius Nicoară. ”Eu nu am nicio treabă cu Szeplekan. Nu e nicio bătălie între mine și Nicoară pe acest front”, a declarat Horea Uioreanu. 

 

Colegiul 10 Huedin si Colegiul 9 munte este deținut de PNL, în ultimul candidat fiind soția lui Horea Uioreanu, Elena Ceușan, consilier local Cluj-Napoca.

 

Colegiul 8 Turda a revenit tot PNL, dar încă nu se cunoaște candidatul.

Comentarii Facebook