PSD Cluj: Puterea portocalie din judet nu face nimic din care sa nu castige ceva


Social-democratii clujeni acuza "puterea portocalie" din judet ca "mai face nimic din care sa nu castige ceva".

Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj, Cornel Itu, deputat PSD, Mihaela Rozor, vicepresedinte PSD Cluj, Dan Canta, consilier judetean PSD, Cristian Matei, vicepresedinte PSD Cluj si Ivan Ilarie, vicepresedinte PSD Cluj au purtat o serie de intalniri cu cetatenii din Turda si comunele Apahida, Taga, Mintiu Gherlii si Catcau.

"Din nefericire, in judetul Cluj nu se mai face nimic din care puterea portocalie sa nu castige ceva. Daca exista un proiect in care firmele prietene nu pot fi implicate, edilii PDL prefera ca acesta sa nu se realizeze. Probabil au un anumit procent de trimis partidului lui Basescu si Udrea, procent pe care nu vor sa il dea din buzunarul propriu", a precizat Remus Lapusan, presedintele PSD Cluj.

"In ceea ce priveste agricultura, nu mai este o mare surpriza ca cetatenii se plang de intarzierea platii subventiilor, pretul foarte mare al motorinei si al lucrarilor agricole. Traim intr-o tara in care parintii nostri, care nu stiu sa faca altceva, nu isi mai permit sa lucreze nici macar bucata de pamant din spatele casei. In plus, acesti oameni care traiesc in mediul rural sunt sacrificati si condamnati la izolare pentru ca nici macar drumurile judetene pe care le aveau pana acum nu sunt refacute, asa cum este cazul celui care leaga satul Pata de Cluj. In Sannicoara oamenii se plang de faptul ca despagubirile care le-au fost acordate pentru terenul aferent Aeroportului International Cluj-Napoca sunt foarte mici ca si suma, iar plata lor a fost intarziata", a afirmat si Ivan Ilarie, vicepresedinte PSD.

Deputatul Cornel Itu sustine ca si in situatiile in care proiectele sunt demarate, acestea sunt facute "haotic".

"Acolo unde se fac lucrari de orice fel, acestea sunt facute haotic si fara ca pe cineva sa intereseze ca se face risipa a banului public. Spre exemplu, in comuna Catcau se lucreaza la DN 1C Dej – Baia Mare, drum care peste cateva luni va fi spart pentru ca vor veni cei cu lucrarile de canalizare. O alta problema discutata este faptul ca toate livezile din jurul municipiului Dej sunt deja distruse sau imbatranite, in conditiile in care aceasta zona pomicola reusea sa asigure atat locuri de munca, cat si venituri comunelor din jur", a completat Cornel Itu, deputat PSD.

"In municipiul Turda, principala problema este calitatea foarte proasta a lucrarilor facute pe bani publici. Practic, banii cetatenilor sunt irositi pe lucrari care rezista cateva zile si singurele interese de care le pasa celor de la putere sunt cele ale firmelor clientelare. Din pacate, in Turda nimic din ceea ce se face nu este facut coerent, ci strict pe criterii de imagine. Intregul oras este permanent in lucru si nu mai stim cine, ce si cand a inceput sa lucreze", a spus Cristian Matei, vicepresedinte PSD Cluj.

Aceasta este cea de-a doua intalnire pe care reprezentantii PSD Cluj au avut-o in judet cu cetatenii.

Comentarii Facebook