Consilierii locali cred ca Primaria i se "vinde" prea ieftin lui Paszkany in proiectul parcului fotovoltaic


Raportul privind beneficiile pe care le va avea Primaria din realizarea parcului fotovoltaic de catre firma reprezentata de Arpad Paszkany a fost respins de catre consilierii locali clujeni.

"Acest raport nu a fost bine documentat si nu poate fi acceptat. Am votat impotriva pana cand un grup de experti se va pronunta in privinta beneficiilor pe care le va avea Primaria din aceasta asociere", a declarat Claudia Anastase, consilier PSD.

Proiectul initiat de primarul Sorin Apostu a cazut cu 6 voturi impotriva si o abtinere venita din partea consilierului PDL, Petru Pantea. "M-am abtinut pentru ca asa am vrut. Nu comentez mai mult", a spus Pantea.

Primarul Sorin Apostu nu a vrut sa faca niciun comentariu la finalul sedintei de Consiliu Local, plecand in tromba.

In urma cu cateva zile, edilul sef se lauda ca, prin asocierea cu firma WWS Energy Development LLC, pe o parte din terenul pe care ar fi trebuit sa fie construit cartierul Tineretului, in capatul Bulevardului Muncii, de catre firma Polus Real Estate, Primaria va primi energie electrica in valoare de 17 milioane de euro timp de 49 de ani.

"Este vorba si de o reconversie financiara a obligatiilor asumate prin faptul ca vor trebui sa ne furnizeze timp de 49 de ani cel putin 30% din energia pe care o produc, energie care va fi directionata catre consumul iluminatului public al municipalitatii. Acest lucru va scuti Primaria municipiului Cluj Napoca in 49 de ani la un pret minim, undeva calculat astazi, la 17 milioane de euro. Faptul ca vom folosi doar energie verde in iluminatul public ne va aseza definitiv pe harta oraselor verzi din Europa", a declarat primarul Sorin Apostu.

Pe terenul de 205 hectare, Aprad Paszkany s-a angajat in 2007 sa construiasca cateva mii de locuinte, dar criza financiara i-a taiat elanul finantatorului CFR Cluj.

Paszkany i-a propus primarului Sorin Apostu, la finalul anului 2010, sa abandoneze proiectul cartierului de locuinte si sa fie amenajat cel mai mare parc fotovoltaic din Romania.

"Panourile solare si fotovoltaice vor fi construite de catre aceasta firma americana, iar primaria va primi 30% din energia solara produsa, dar nu mai putin de 3.500 de megawati pe an. Vom asigura gratuit iluminatul public, dar si al celorlalte institutii din oras, aflate in subordinea primariei", a declarat primarul Sorin Apostu in decembrie 2010.

 

Citeste si...

Paszkany construieste un parc fotovoltaic pe 190 de hectare si plateste Primariei 17 milioane de euro, in energie electrica

Cluj Napoca va fi alimentat din 2012 cu energie solara! Parcul fotovoltaic de 190 de hectare este cel mai mare din Romania

Comentarii Facebook