PSD Cluj propune ca sub fiecare strada sa fie facut un tunel subteran pentru utilitati


Reprezentantii PSD Cluj sustin ca Primaria ar rezolva problemele de genul celor pe care le are cu E.ON Gaz, daca sub fiecare strada ar amenaja un tunel subteran pentru utilitati.

Social-democratii au dat ca exemplu ultimul "razboi" dintre municipalitate si compania E.ON Gaz care sparge strazile modernizate dupa bunul plac.

"Solutia pe care o vedem noi pe termen scurt si mediu este sincronizarea dintre primarie – cea care raspunde de modernizarea strazilor si firmele care fac lucrarile pentru utilitatile publice, astfel ca toate retelele subterane sa fie inlocuite inaintea inceperii lucrarilor de refacere a unei strazi. Solutia pe termen lung este modelul occidental: un tunel subteran sub fiecare strada, care sa contina toate retelele de utilitati (apa, canalizare, gaz, curent, telefon, televiziune, internet). In acest fel, s-ar reduce aproape la zero daunele provocate in cazul unei intervenii la aceste retele, iar in plus s-ar putea transfera in subteran toate cablurile care incarca acum stalpii si strica aspectul orasului. Investitia initiala este mare, dar se amortizeaza in timp si transforma radical un oras, intr-o metropola", a precizat Aurelia Cristea, vicepresedinte PSD Cluj.

Reprezentantii acestui partid sustin ca in realitate lucrarile de asfaltare facute de firmele cu care lucreaza primaria clujena sunt de proasta calitate. "Conflictul aparut in ultima vreme in mass media intre diversi lideri PDL si E ON gaz poate fi de fapt o scuza prin care administratia portocalie sa justifice calitatea proasta a asfaltarilor, scotand EON Gaz ca tap ispasitor", a mai spus Aurelia Cristea.

Comentarii Facebook