Miercuri 24 Aprilie

Bilete valabile pe ora pe autobuze si troleibuze in Cluj Napoca! VIDEO


Primaria Cluj Napoca a anuntat ca va accesa un proiect cu finantare europeana pentru modernizarea statiilor de transport in comun si introducerea biletelor cu valabilitate orara. 

"Proiectul prevede modernizarea statiilor de transport in comun si implementarea unor sistem de eliberare de legitimatii de calatorie non-stop, electronic, si validatoarele acestora care vor fi amplasate in mijloacele de transport in comun si in statii. De aseemenea, trecerea de la biletul de unica folosinta la biletul cu valabilitate orara, care poate fi pentru o ora, pentru doua sau pentru o zi intreaga care vor putea fi folosite pe toate mijloacele de transport in comuna ale primariei", a declarat primarul Sorin Apostu.

Clujenii vor putea sa cumpere un bilet sau sa solicite un abonament pe care il vor putea folosi in intervalul de valabilitate pe orice linie.

"Este o regandire a intregului sistem public de transport. Nu va mai fi o linie de la un capat la altul al orasului pe care poate fi folosit un singur bilet. Se vor gandi trasee de aceasta data si pe aceele trasee vor fi gandite abonamente si tichete orare", a mai spus Sorin Apostu.

In viitor, cand orasul se va extinde, aceste tichete orare vor putea fi folosite si in comunele limitrife sau chiar pe trenurile care fac legatura cu aceste localitati.

 

Proiectul total are o valoare de 7,3 milioane de euro si in sedinta consiliului local de marti, 10 mai, va fi supus dezbaterii.

Comentarii Facebook