13 milioane de euro pentru proiectul "Buftea de Cluj"

Proiectul intocmit de Primaria Cluj pentru finantare europeana prevede amenajarea unor spatii destinate productiei cinematografice in zona Lomb.

 

Potrivit proiectului, 6,4 milioane de euro din valoarea totala a investitiei vor fi asigurate din finantari nerambursabile. "Spre deosebire de alte genuri de proiecte, la cele care vizeaza sustinerea mediului de afaceri si dezvoltarea economica, Uniunea Europeana finantează un procent de maxim 50%", sustin reprezentantii Primariei.

 

Centrului Regional de Excelenta pentru Industrii Creative urmeaza sa fie dezvoltat in zona Lomb pe o suprafata de 7,3 hectare. Cladirea principala a complexului va avea patru corpuri: unul cu birouri administrative, parking subteran, al doilea amenajat ca studio de film, al treilea cu spatii multifunctionale pentru expozitii si conferinte, iar al patrulea va fi amenajat ca o hala pentru creatie.

 

In zona exterioara, va fi amenjat un amfiteatru verde, dar si drumuri, trotuare, platforme, retele exterioare de apa, canalizare si curent electric. Structura imobilelor va oferi posibilitatea unor eventuale extinderi, in functie de cerinte.

 

Proiectul va fi supus dezbaterii in sedinta de Consiliu local din 10 mai.

Comentarii Facebook