Duminica 4 Decembrie

PSD Cluj îl atacă pe Seplecan: Promovează cultul personalității / UPDATE. Seplecan susține că sunt MINCIUNI

 

PSD Cluj îl atacă pe Mihai Seplecan pe motiv că îşi construiește un cult al personalităţii.

 

Dl. Mihai Seplecan, liberalul care îşi ascunde parcursul profesional şi educational, proaspăt instalat în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, a trecut de la episodul cerşitului de invitaţii la evenimentele importante ale Clujului, la cel de a-şi construi un cult al personalităţii, asemănător dictatorilor care şi-au ascuns sau falsificat CV-ul, precum Elena Ceauşescu. 

 

Într-o epocă a descentralizării puterii, administrative, politice, ”omului providenţial” Mihai Seplecan, fără capacitatea de a înţelege adminstraţia şi corigent al bunului simţ comunitar doreşte cu orice preţ să subordoneze instituţiile locale, cultului prezidenţial”, a declarat Remus Lăpuşan, preşdintele PSD Cluj.

 

Social democrații susțin că Seplecan le-ar fi cerut instituţiilor aflate în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, care organizează o ”conferinţă de presă, dezbatere publică, şedinţă publică, diferite seminarii colocvii, cursuri, întâlniri, inaugurări de obiective sau facilităţi, aniversări jubiliare, vizite ale unor delegaţii interne sau externe, etc”.

 

Acest început de  cult al personalităţii, poate fi justificat prin carenţele educaţionale, însă nu poate fi acceptat de clujeni. Inspirat probabil de perioada comunistă, în care Elena Ceauşescu era omniprezentă, dl. Mihai Seplecan trebuie să înţeleagă că respectul comunităţii clujene nu-l va câştiga prin cerşitul de invitaţii şi datul din coate pentru a apărea în faţa reflectoarelor, ci prin muncă, seriozitate şi transparenţă!”, a mai declarat Remus Lăpuşan, preşdintele PSD Cluj.

 

 

 

----------------------

UPDATE

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Mihai Seplecan, a reacționat și susține că afirmațiile PSD sunt ”neadevărate şi interpretări tendenţioase”.

 

Regulile de comunicare precizate în respectivul document nu reprezintă în niciun fel o noutate pentru Consiliul Judeţean Cluj şi pentru entităţile publice care funcţionează sub autoritatea acestuia, iniţiativa instituirii lor neaparţinând actualului preşedinte al forului administrativ judeţean ci celor care l-au precedat în această funcţiei.

 

Motivul retransmiterii acestei circulare îl reprezintă tocmai nerespectarea de către reprezentanţii unor entităţi subordonate Consiliului Judeţean a acestor reguli care au drept singur scop crearea unui proces coerent de comunicare al acestui întreg funcţional pe care îl reprezintă Consiliul Judeţean, în calitate de for tutelar, împreună cu toate entităţile care funcţionează în subordinea acestuia”, a spus Seplecan.

 

Decizia transmiterii acestei circulare care nu face decât să reamintească necesitatea respectării unor reguli demult instituite, convenite şi aplicate cu succes de către multe dintre subordonatele Consiliului Judeţean are la bază necesitatea reintrării în normalitate şi dorinţa firească de a recâştiga respectul cetăţenilor, al presei, al tuturor celor cu care interacţionăm pentru forul administrativ clujean. Aceste reguli, bune de altfel şi necesare, au fost doar readuse în atenţia celor care au uitat să le respecte şi nu majorităţii covârşitoare care o făcea deja de mult timp şi fără niciun fel de probleme. Chiar dacă ele ar putea să îi supere pe unii, mai puţin dornici de proceduri clare şi eficiente, nu avem ce să facem pentru că, după cum am mai afirmat, dorinţa noastră nu este decât aceea de a vorbi pe o singură voce, în mod informat şi competent, evitând unele carenţe şi disfuncţionalităţi care au apărut în trecut. Se evită în acest fel numeroasele situaţii în care, reprezentanţilor conducerii Consiliului Judeţean li s-au solicitat informaţii sau clarificări cu privire la asemenea subiecte care nu fuseseră nici măcar comunicate Consiliului Judeţean. În plus, vreau să fie foarte clar pentru toată lumea, regula potrivit căreia declaraţiile de presă se vor acorda doar cu aprobarea preşedintelui Consiliului Judeţean vizează, în mod evident, marile proiecte de dezvoltare a judeţului, investiţiile pe care le gestionăm şi proiectele de mare anvergură, nu chestiunile uzuale şi care ţin de funcţionarea de zi cu zi a instituţiilor subordonate. În ceea ce priveşte iniţiativa stabilirii unor asemenea reguli, necontestată de nimeni din momentul instituirii lor, în anul 2009, şi până în prezent, tutela administrativă pe care Consiliul Judeţean o exercită asupra subordonatelor nu numai că ii dă acest drept, dar chiar îl obligă în demersul de eficientizare a întregii activităţi”, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan.

Comentarii Facebook