PSD Cluj acuza: Presedintele CJ Cluj a mintit muncitorii de la Nokia cand a promis 30 de salarii compensatorii


PSD Cluj considera ca angajatii romani ai fabricii Nokia de la Jucu trebuie tratati de catre companie la fel ca cei din Germania in momentul in care producatorul de telefoane mobile a decis inchiderea fabricii de la Bochum.

Negocierile dintre sindicate si conducerea Nokia s-au finalizat cu un rezultat din pacate previzibil pentru cei disponibilizati: doar trei salarii compensatorii a cate 700 lei in medie.
 
"Se pare ca ceea ce ne-a spus actualul presedinte al Consiliului Judetean in urma cu doar cateva zile nu a fost altceva decat inca o  minciuna a PDL. Alin Tise le promitea muncitorilor ca negocieaza cu Nokia ca acestia sa primeasca un numar de 20 - 30 salarii compensatorii. Ii atragem atentia liderului portocaliu ca din cauza slabelor politici economice ale nasului de la Guvern, cei 2.000 de angajati ai Nokia nu isi vor gasi in cele 3 luni pentru care le sunt acordate salariile compensatorii, un alt loc de munca. La Bochum in 2007, muncitorii au primit contravaloarea a 60 de salarii minime ale landului, adica 80.000 euro. Asa cum oficialii de la FMI nu l-au luat in seama niciodata pe Emil Boc, nici cei de la Nokia nu l-au ascultat pe Alin Tise. in Germania s-a implicat inclusiv statul in negocieri, dar cum la noi statul nu exista ca si decizie, ci totul se hotareste la nivel de FMI, probabil cei de la compania finlandeza nu au considerat necesar sa discute problemele si cu reprezentanti ai autorititilor locale", a declarat Remus Lapusan, presedinte PSD Cluj.

 

Citeste mai jos totul despre salariile compensatorii de la Nokia - Jucu...

Cate salarii compensatorii vor primi angajatii Nokia EXCLUSIV AUDIO

Comentarii Facebook