PSD Cluj acuză: Emil Boc boicotează alegerile prin dezinformarea electoratului. VEZI explicațiile (P)

 

Liderul PSD Cluj, Remus Lăpuşan, l-a acuzat pe Emil Boc că încearcă să boicoteze alegerile din 9 decembrie, dezinformându-i pe clujenii care locuiesc pe 79 de străzi care au fost arondate altor secții de votare.

 

Lăpușan susține că oamenii au primit scrisori care îi anunță că votează la altă secție decât cea stabilită de BEC.

 

Emil Boc este o simplă păpuşă care încearcă să prostească electoratul în campania electorală. Din punctul meu de vedere, domnia sa continuă campania de boicotare a alegerilor din 9 decembrie, începută la referendumul din vară. Pot să dovedesc pe propria piele. Eu am adresa de buletin în Cluj-Napoca, pe strada Câmpului. Domnul Boc mă informează într-o scrisoare că, din raţiuni administrative, mi s-a schimbat secţia de votare, şi mă îndeamnă să votez la secţia nr. 46 în care, dacă mă voi duce, cu siguranţă nu voi putea vota. Am vorbit şi la Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Cluj şi mi s-a spus că pe lista lor trebuie să votez la secţia nr. 24. Adresa la care sunt îndemnat eu să votez este cu totul la altă secţie de votare faţă de secţia unde eu voi vota duminică. În această situaţie sunt şi eu şi sunt şi alţi clujeni, iar acest lucru s-a întâmplat în mai multe zone din Cluj-Napoca”, a declarat Remus Lăpuşan.

 

Preşedintele PNL Cluj, Marius Nicoară, susține că mii de oameni au primit astfel de scrisori și au fost induși în eroare. ”Cu această mişcare Emil Boc derutează electoratul şi îl forţează într-un fel să nu se prezinte la vot”, a mai spus și Marius Nicoară.

 

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca au precizat că numai scrisoarea trimisă lui Remus Lăpușan era cu erori. ”S-a dat dispoziţie de verificare a tuturor numelor de pe străzile unde s-au făcut rearondări la secţiile de votare, pentru a se vedea dacă numai în acest caz este vorba de o eroare sau mai sunt înregistrate situaţii similare. În luna octombrie, în urma unei solicitări a Autorităţii Electorale Permanente, s-a modificat arondarea pe secţii în cazul a 79 de străzi din Cluj-Napoca, iar primăria a trimis scrisori tuturor alegătorilor pentru a-i anunţa la ce secţii să voteze, iar la blocuri au fost lipite anunţuri cu privire la noua arondare”, a spus Oana Buzatu.

 

Clujenii de pe 79 de străzi din oraș vor vota în altă parte în 9 decembrie. VEZI lista străzilor

 

 

 

Comentarii Facebook