Emil Boc: USL izolează deja Clujul și Transilvania. Au tăiat de la finanțare centura și autostrada

 

Fostul premier, Emil Boc, le-a transmis ardelenilor să voteze la alegerile din 9 decembrie dreapta, pentru că USL nu va trimite niciun ban în Transilvania pentru investițiile mari.

 

Ardelenii să voteze dreapta pentru că fără dreapta nici economic şi nici administrativ nu reuşim în Transilvania. Vă mai spun un lucru. Paradoxal, în vremuri de criză nu stânga, nu partidele precum PSD sau cele populiste, sau foste comuniste, le dă cea mai mare siguranţă oamenilor, ci partidele care sunt de dreapta, mult mai riguroase cu banul public, cu gestionarea economică şi cu crearea locurilor de muncă. Omul crede că dacă votează PSD, cu siguranţă va fi mai bine protejat. Aşa ar fi la prima vedere în vremuri de criză, dar este exact invers”, a declarat Emil Boc, joi seara la emisiunea Știri de Cluj LIVE.

 

Primarul Clujului a spus că Victor Ponta a început deja să taie Clujul de pe lista investițiilor. ”Centura Clujului de 14 kilometri care să lege Floreștiul de Calea Turzii a dispărut din finanțare. Acesta este numai începutul. Încep să distrugă stabilitatea economică a ţării prin măsuri populiste, bătându-şi joc de efortul românilor din anii anteriori. Vom avea de suferit în anii care vin, deoarece un guvern vrea culeagă un pumn de voturi de la anumite categorii sociale. Daţi-mi o măsură de susţinere a mediului de afaceri promovată de guvernul Ponta? Daţi-mi o promisiunea pe care s-o fi îndeplinit, cu privire la reducerea TVA, impunerea TVA minim la alimente, salariul minim, propunerea cu privire la punctul de pensie”, a mai subliniat Emil Boc. 

 

Fostul premier a dat-o ca exemplu pe ministrul Muncii, Mariana Câmpean. ”Doamna Câmpeanu nu încăpeai pe ecrane de ea când spunea cum o să fie punctul de pensie, 45 la sută din salariul mediu brut pe economie. De ce nu face asta? Toate aceste promisiuni s-au arătat că au fost deşarte”, a completat Boc.

 

El avertizează că anul 2013 va fi unul foarte greu pentru români. ”La buget s-au tăiat investiţii ca să se dea beneficii sociale. Asta este optica actualului guvern. Nu are forţă să reziste şi un principiu în care să creadă. Mă refer aici la locuri de muncă şi investiţii şi atunci ar fi şi salarii şi pensii. Ei zic hai să împărţim ce mai avem că apoi după noi potopul. Noi ne-am câştigat o credibilitate externă foarte mare prin măsurile economice luate. Acum, nici investitorii nu mai vin cu bani în România, nici investiţiile directe nu se mai realizează, nici credibilitatea la UE şi FMI nu mai este a ţării”, a mai spus Emil Boc.

Comentarii Facebook