PSD Cluj a depus o plangere penala impotriva europarlamentarului Laszlo Tokes


Presedintele PSD Cluj-Napoca, Mircea Jorj, a depus plangerea impotriva europarlamentarului Laszlo Tokes la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

 

Plangerea vizeaza declaratiile facute la sfarsitul saptamanii trecute de Laszlo Tokes, referitoare la obtinerea autonomiei "asa-zisului tinut secuiesc". PSD Cluj considera ca aceste declaratii aduc "grave atingeri prevederilor Constitutiei Romaniei si instiga la conflicte interetnice".

 

De asemenea, Mircea Jorj cere PDL, partidul aflat la guvernare, "sa se dezica public de declaratiile colegului dumnealor de grup politic european, dl Laszlo Tokes, pe care l-au sustinut cu inversunare pentru onoranta functie de vicepresedinte al P.E. si sa le prezinte cetatenilor romani, protocoalele si acordurile de guvernare pe care acestia le-au incheiat cu UDMR".

 

Jorj le cere guvernantilor sa plece din posturile pe care le detin, daca nu reusesc sub nicio forma sa "simta romaneste, sa inteleaga nevoile romanilor, sa sustina prin proiectul lor politic, interesele comune ale cetatenilor acestei tari".

Comentarii Facebook