PSD cere oprirea licitatiilor din bani publici la Autostrada Transilvania


Departamentul de transporturi al PSD solicita Ministerului de Transporturi sa opreasca toate licitatiile care au ca sursa unica de finantare Bugetul de Stat.

"Parca pentru Autostrada Transilvania, solutia pe care noi o agream si pe care ministerul in sfarsit a imbratisat-o, era Parteneriatul public-privat. De ce, stimata doamna ministru, cand nu ajung banii de la buget pentru cofinantarea lucrarilor incepute, tineti neaparat sa mai faceti o licitatie? Aveti cumva o datorie fata de clientela politica? Credeti ca nu vom rezilia eventualul contract daca veti ajunge sa-l faceti? Solutia noastra este parteneriatul public privat, orice licitatie pe care o veti face in acest an si va abateti de la aceasta politica de finantare a infrastructurii, va anuntam inca de pe acum, ca o vom rezilia, iar firmele trebuie sa stie ca urmeaza sa faca o cheltuiala inutila", a declarat Sorin Bota.

Acesta a mai precizat ca PSD nu sustine finantarea infrastructurii de autostrazi bazata pe bugetul de stat.


Constructia tronsonului de autostrada 3a1 Cluj Vest (Gilau) - Nadaselu, de 8,7 kilometri, a fost scoasa la licitatie de Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) la un pret astronomic pe kilometru.

 

S-a scos la licitatie tronsonul Gilau - Nadaselu! Costul unui kilometru este ASTRONOMIC

Comentarii Facebook