Protest PSD Cluj impotriva distrugerii UMF Targu Mures FOTO si VIDEO

 

Mai multi reprezentanti ai PSD Cluj au protestat in fata Prefecturii Cluj impotriva intentiei Guvernului de a rupe Universitatea de Medicina si Farmacie Targu Mures si de infiintare a unei sectii in limba maghiara.

 

"Aceste protest este ca urmare a faptului ca cei de la UDMR, cu sprijinul guvernamental al celor de la PDL au decis sa infiinteze o linie de maghiara la UMF Targu-Mures. Aceasta chestiune incalca legile, incalca Constitutia Romaniei. Medicina este un domeniu sensibil si nu pot sa inteleg cum un medic care invata in limba maghiara poate sa faca act medical cu pacienti romani vorbitori de limba romana. Nu pot sa inteleg cum pot sa dea un examen, cum pot sa ocupe un post, daca nu cunosc limba statului in care ei functioneaza", a spus Mircea Jorj, presedintele PSD Cluj-Napoca.

 

Reprezentantii PSD au facut si o solicitare pe care i-au inmanat-o prefectului judetului Cluj, Florin Stamatian. Mesajul solicitarii trebuie sa ajunga la premierul Romaniei, Mihai-Razvan Ungureanu.

 

"Nu vom fi niciodata de acord cu aceasta propunere. Nu este nici oportun, nici demn si pana la urma nici legal, domnule prim-ministru al Romaniei, sa decideti interventia la Bucuresti in traditia, sensibilitatea si modul in care se desfasoara actul universitar de la Targu-Mures. Orice propunere UDMR de separare pe criterii etnice, fie ca este vorba de Tinutul Secuiesc, fie ca este vorba de UMF Targu-Mures este daunatoare", scrie in solicitare.

 

"Uniti suntem mai buni" ai "Nu distrugeti UMF Targu Mures" au scris pe cateva foi A4 participantii la pichetare.

 

Reprezentantii PSD au scris si cateva randuri pentru prefectul Clujului, Florin Stamatian: "Dumneavoastra nu aveti voie sa uitati, aveti obligatia sa faceti ceea ce ar face unul dintre prefectii lui Avram Iancu si nu unul dintre locotenentii lui Marko Bela".

 


Comentarii Facebook