Protest in fata Prefecturii Cluj, fata de situatia financiara critica de la Institutul Inimii!


Tinerii liberali au protestat in fata Prefecturii Cluj fata de situatia financiara critica de la Institutul Inimii "Nicolae Chiricuta". Protestul a inceput la ora 12.20 si s-a terminat in jurul orei 14.00.

Emanuel Botezatu, vicepresedintele TNL Cluj Napoca, sustine ca unitatea sanitara a primit unele fonduri, dar situatia nu a fost rezolvata.

"Daca au primit bani pe urmatoarele doua luni nu inseamna ca lucrurile s-au rezolvat. Sunt copii pe lista de asteptare si poate se va ajunge iarasi in aceasta situatie. Este momentul ca cineva sa ia pozitie fata de actiunile acestui ministru al Sanatatii incompetent", a declarat Emanuel Botezatu

Tinerii liberali cer demisia ministrului Sanatatii pentru ca a adus spitalele din tara aproape in faliment.

Botezatu a mai spus ca Institutul Inimii din Cluj Napoca are nevoie de 3 milioane de euro pentru a fucntiona pana la finele anului si cere Guvernului sa aloce banii.

Liberalii atrag atentia ca daca Institutul nu va primi fonduri pacientii vor merge in strainatate, unde o interventie chirurgicala este mult mai scumpa.

Chirurgul Manuel Chira, de la Institutul Inimii Cluj, a atras atentia in ultimele doua saptamani ca Institutul nu mai are bani. Situatia s-ar fi linistit acum sustine directorul Tudor Simionescu, dupa ce Ministerul Sanatatii a alocat fonduri pentru doua luni.


Citeste si...

Liberalii din Cluj au protestat si sambata fata de criza financiara de la Institutul Inimii! - VIDEO si FOTO


Foto: Arhiva

Comentarii Facebook