Alesii liberali protesteaza fata desfiintarea Centrului de sanatate Mociu! - FOTO


Liga Alesilor Locali (LAL) ai PNL protesteaza fata de masura luata de Ministerul Sanatatii de desfiintare a Centrului de Sanatate Mociu.

"Alesii locali liberali se declara solidari cu colegii lor, consilierii locali din comuna Mociu, in actiunea de salvare a Centrului de Sanatate Mociu. Pastrarea destinatiei de spital pentru aceasta institutie este mai importanta decât eventualele economii pe care Ministerul Sanatatii le-ar realiza, dat fiind faptul ca sanatate aunui om nu poate fi cuantificata. Or aici, la Mociu, sunt arondati 22 de mii de oameni! in plus, faptul ca aici exista medici specialisti, respectiv internist, pediatru si ginecolog, caz rar intâlnit in mediul rural, sunt motive in plus in demersul autoritatilor locale de a pastra aceasta institutie. Mai mult, noi, alesii locali, inteleg ca descentralizarea presupune implicarea autoritasilor lcoale in actul de decizie in ceea ce priveste infiintarea, paastrarea sau desfiintarea unor institutii. Iar acest principiu nu a fost respectat in cazul de la Mociu, desi consiliul local este proprietarul cladirii", a declarat Gheorghe Broaina, primarul comunei Garbau si presedintele LAL ai PNL Cluj.

Acesta a anuntat ca parlamentarii PNL se vor implica in aceasta probleme si vor face interpelari.

"Am vorbit cu parlamentarii nostri si ei au promis ca vor depune interpelari la adresa minsitrului sanatatii pentru a afla de ce nu se doreste pastrarea Centrului de Sanatate din Mociu, mai ales având in vedere ca autoritatile adminsitratiei locale si judetene, dar si cei de la Directia de Sanatate Publica, au gasit o solutie", a mai precizat Broaina.
 
Centrul de Sanatate Mociu va fi inchis din data de 1 aprilie ca urma a unei decizii a Ministerului Sanatatii.

Satenii, in frunte cu primarul Horvath Marton, au protestat marti, 23 martie, in fata Centrului de Sanatate si au cerut ca acesta sa nu fie inchis.

Citeste si...

Protest la Mociu! 200 de oameni au iesit in strada si au cerut sa nu fie desfiintat spitalul! - VIDEO si FOTO

Comentarii Facebook