Liberalii din Cluj au protestat si sambata fata de criza financiara de la Institutul Inimii! - VIDEO si FOTO


Cei doi tineri liberali din Cluj au protestat si sambata, 19 martie, in fata sediului PDL vis-a-vis de situatia financiara critica de la Institutul Inimii Cluj.

Liderul TNL Cluj, Ioan Bildea, a declarat ca au continuat sa protesteze, desi Institutul Inimii Cluj a primit fonduri.

"S-au rezolvat problemele pana la jumatatea lunii aprilie, deci cateva saptamani, dar cred ca situatia trebuie rezolvata pana la sfarsitul anului. Sunt copii pe lista de asteptare care trebuie sa fie vazuti de un doctor si sa ajunga pe masa de operatie. Situatia lor este grava.

Cerem demisia ministrului Sanatatii pentru ca situatia in spitale este grava, chiar critica, pentru ca realizarile lui sunt doua, a inchis spitalele si a blocat posturile in sanatate
", a declarat Bildea.

Liderul TNL Cluj a mai precizat ca prin acest protest incearca sa sensibilizeze Guvernul sa aloce circa 3 milioane de euro pentru ca Institutul Inimii sa poata functiona pana la sfarsitul anului.

"Am incercat sa sensibilizam inclusiv premierul clujean, Emil Boc, pentru a aloca cele 2-3 milioane de euro, cat ar fi nevoie la Institutul Inimii pentru copiii aflati pe lista de asteptare. O interventie costa 5.000 de euro, iar daca ajung in strainatate statul deconteaza pentru ei 50.000 de euro. Ar fi normal ca operatiile astea sa fie facute in tara pentru ca sunt urgente si nu e normal sa se plateasca 50.000 de euro pentru o operatie facuta in strainatate pe formularul E 112", a mai spus Bildea.

 

Chirurgul Manuel Chira, de la Institutul Inimii Cluj, a semnalat in ultima saptamana situatia critica prin care trece Institutul si in cursul zilei de marti, 15 martie, operatiile au fost sistate din lipsa fondurilor.

 

Situatia s-a detensionat, dupa ce Institutul Inimii a primit un sprijin financiar, care, potrivit directorului Tudor Simionescu, ajung pe doua luni.

 

Protestul de sambata, 19 martie, a durat doua ore si saptamana viitoare liderii TNL se vor muta in fata UDMR si la Institutul Inimii Cluj.

Comentarii Facebook