Protest ANTI Ponta și Gunter Verheugen la UBB Cluj: ”Verheugen, go frack yourself” - FOTO și VIDEO

 

Un protest a avut miercuri dimineața, la intrare în UBB Cluj, cu ocazia vizitei premierului Victor Ponta. Primul-ministru a fost prezent la UBB Cluj pentru inmanarea titlului de Doctor Honoris Causa lui Günter Verheugen.

 

Protestatarii sustin ca decernarea acestui titlu are o conotatie politica puternica. Aceștia au afișat, la intrare în universitate, mai multe bannere pe care au scris: ”La Cluj nu sunteți Doctordl. Ponta!”, ”No Award for dirty Lobbyists”, ”Verheugen, go frack yourself” și ”No honor in political Doctor Honoris Causa”.

 

Ceremonia a inceput la ora 11.00.

 

Günter Verheugen a fost membru al Comisiei Europene între anii 1999-2009 și a fost comisar european pentru extindere în perioada 1999-2004.

Titlul este acordat in urma propunerii formulate de reprezentanții Facultății de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai pentru contribuţia substanţială la extinderea Uniunii Europene şi la integrarea României în UE.

Conferirea titlului de Doctor Honoris Causa înseamnă recunoașterea contribuției constante și de substanță a lui Günter Verheugen la proiectul european al României, proiect prin care ţara noastră a avut şansa modernizării şi înscrierii în ritmurile evoluţiei sec. al XXI-lea”, au apreciat iniţiatorii procesului de acordare a distincţiei.

Günter Verheugen susţine la aceasta ora  o conferinţă pe tema procesului de extindere a Uniunii Europene.

Comentarii Facebook