De ce au protestat tinerii la UBB Cluj împotriva lui Verheugen și Ponta - VIDEO

 

Mai mulți tineri activiști au protestat împotriva decernării titlului de Doctor Honoris Causa lui Günter Verheugen, dar și față de susținerea acestuia de către premierul Victor Ponta.

 

Ceremonia de decernare a titlului a început la UBB Cluj, miercuri dimineața, de la ora 11.00. Protestatarii s-au adunat în fața universității, unde au afișat bannere.

 

Protestăm deoarece în anul 2010 domnul Günter Verheugen a fost sancționat de Comisia Europeană pentru situația de conflict de interese în care se afla, restângându-i-se drepturile de a mai interacționa cu instituțiile europene pe o perioadă de 2 ani. Practic domnul Günter Verheugen și-a făcut o firmă de lobby, în care a devenit acționar și era co-director co-membru fondator. 

 

Comisia Europeană s-a sesizat și i-a impus domnului această restricție. Este o decizie de mare însemnătate și foarte greu se iau asemenea măsuri. Este practic un gest de condamnare politică pentru domnul Günter Verheugen, care simte nevoia să își reclădească reputația”, a declarat Raluca Duminiciou, reprezentantul protestatarilor.

 

Aceasta a spus că acordarea titlului de DHC lui Günter Verheugen este o decizie pripită. ”Cei de la UBB au motivat decernarea acestei distincții ca urmare a contribuției pe care Günter Verheugen a avut-o la aderarea României la UE și la bunăstarea pe care a adus-o această aderare. Este o minciună. Aderarea nu a adus bunăstare. Mai mult, în timpul negocierilor, România a fost umilită”, a mai spus Raluca Duminiciou.

 

Protestul a vizat și clasa politică de la putere, în frunte cu premierul Victor Ponta, care a girat întreaga manifestare.

 

Protest ANTI Ponta la UBB Cluj, cu ocazia inmanarii titlului de Doctor Honoris Causa lui Gunter Verheugen - FOTO și VIDEO

Comentarii Facebook