Protest al salariatilor de la Posta Romana Cluj! Oamenii picheteaza vineri Prefectura

 

Sindicalistii de la Posta Romana Cluj vor picheta vineri, incepand cu ora 14.00, Prefectura, protestand impotriva situatiei defavorabile in care se afla salariatii, dar si beneficiarii de servicii postale.

"Desfiintarea unitatii postale inseamna practic ca noi ne indreptam impotriva beneficiarilor de servicii postale, lucru care nu vrem sa se intample. Masura luata cu reducerea programului de lucru a condus implicit si la reducerea salariilor care acum  cred ca sunt cele mai mici din economie, undeva la 11 milioane de lei vechi. Daca din suma asta reducem 12%, va dati seama cu cat raman salariatii lunar. Nu stiu daca aceasta suma le permite sa-si plateasca datoriile la stat, iar daca vorbim despre munca pe care o depun, ei lucreaza pentru acesti bani in conditii de -10 grade, cum a fost in aceasta iarna", a declarat Carol Sinka, presedintele Sindicatului Posta Romana Cluj.

 

Sindicalistii din Posta Romana au protestat marti, 13 martie, la Bucuresti.  "S-a incheiat un proces verbal, care precede acoperirea nemultumirile salariatilor. Renuntarea la ziua libera, stoparea concedierii de personal pe anul 2012, si stoparea desfiintarilor de subunitati postale, dar au mai fost si cateva in care noi credem ca nu se vor tine de cuvant, cum ar fi cea pentru aprovizionarea unitatilor postale cu rechizite, si consumabile pentru Posta Romana: pixuri, hartii, indigo. Au ajuns salariatii la inceputul acestui an, sa-si cumpere pana si scannere. Pentru cei care au un salariu de 700 de lei sau 1000 de lei, este mult, desi nu pare. Ca urma a acestui proces verbal, ni s-a sugerat sa incetam actiunile de proteste, sa vede daca se vor tine de cuvant fata de ceea ce prevede contractul", a mai spus Carol Sinka.

 

Sindicalistii doresc ca in unitatile companiei Posta Romana sa nu existe niciun factor politic, care sa le influenteze activitatea, si, de asemenea, doresc sa se investeasca in Posta Romana mai multi bani pentru ca angajatii sa nu mai fie nevoiti sa isi cumpere singuri cele necesare pentru a-si putea desfasura activitatea.

"Situatia este aberanta avand in vederea ca angajatii sunt nevoiti sa plateasca din bani proprii rechizite pentru ca unitatea sa functioneze asa cum trebuie. Nu vreau sa folosesc cuvantul faliment, dar situatia ma obliga. Daca reglementarile noastre nu vor fi ascultate de catre cei de la putere, 610 salariati vor fi disponibilizati la nivel regional, iar la nivel de judet 25", a spus Marcel Giurge, liderul Federatiei Sindicatelor Posta Romana Cluj.

La protestul ce va avea loc vineri, 16 martie, de la ora 14:00, sunt asteptati aproximativ 200 de sindicalisti.

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook