Proprietarii cladirilor din care cad bucati de zidarie, amendati de Primaria clujeana cu 11.000 de lei! FOTO


Proprietarii a 22 de cladiri degradate din centrului Clujului au fost amendati de politistii comunitari.

"Politistii comunitari din cadrul Serviciului Control Urbanism si Disciplina in Constructii au verificat in cursul zilei de 21 februarie 2011 starea fatadelor imobilelor situate in zona de protectie a monumentelor istorice.

Verificarile au vizat obligatia acestora de a lua masuri de conservare si reparare a imobilelor si imprejmuirilor deteriorate, cat si a sistemelor de colectare si dirijare a apelor pluviale. Acesti proprietari au fost instiintati in prealabil de obligatiile care le revin inca de la inceputul acestui an. Cu toate acestea, in urma controalelor efectuate au fost aplicate 22 de procese verbale de constatare a contraventiei, in valoare de 11.000 de lei celor care nu au luat astfel de masuri. Sanctiunile au fost aplicate in conformitate cu HCL 191/2009 privind buna gospodarire a municipiului
", precizeaza reprezentantii administratiei locale.

In centrul orasului s-au inregistrat in ultimele zile mai multe cazuri in care bucati de zidarie si tencuiala s-au desprins din cladirile istorice neintretinute de pe strazile Universitatii, nr. 3, sau Iuliu Maniu.


Citeste si...

Cad bucati din balcoanele din Piata Unirii! Pompierii au inchis vineri seara trotuarul din dreptul librariei Diverta

Comentarii Facebook