Primaria va construi un parking de 300 de locuri in Hasdeu

 

Proiectul de construire a unui parking de 300 de locuri in campusul Hasdeu a fost dezbatut azi, 26 aprilie, de catre consilierii locali.

Proiectul de lege privind infiintarea acestui parking langa cantina Hasdeu a trecut de votul consilierilor locali, care sunt de acord cu aceasta decizie.

Consilierul local PSD, Gheorghe Vuscan sustine ca este de acord cu acest proiect, insa spune ca nu exista niciun raspuns din partea UBB cu privire la aceasta decizie.

"Azi discutam despre etapa I. Este vorba despre o idee mai veche, din 2009. Un asemenea parking va fiind amplasat langa Cantina Hasdeu, pentru ca acolo se gasesc cele mai multe camine ale UBB si cele de la UMF. Acest proiect urmeaza sa fie aprobat si de Consiliul UBB. Dupa ce va fi facut un studiu de fezabilitate, el trebuie sa fie acceptat si de Senatul UBB Cluj. Noi ne-am gandit ca taxa de parcare sa fie de 110 lei pe an, la fel ca la toate parking-urile. Nu vrem sa le ingreunam situatia studentilor, ci vrem sa-i ajutam.", a spus primarul interimar Radu Moisin.

La sedinta a luat cuvantul si consilierul local Steluta Cataniciu, care l-a intrebat pe consilierul local al PSD, Gheorghe Vuscan daca este de acord cu acest proiect doar pentru ca se apropie campania electorala : "Este un proiect bun pentru oras, iar noi din USL il sustine. Intreabrea este daca chiar se construieste sau faceti asta doar pentru ca e campanie electorala?", a spus consilierul local Steluta Cataniciu.

 

Radu Moisin a mai spus ca parkingul se va adresa studentiilor, care "vor avea o solutie de parcare regulamentara a autovehicului. Parcarea supraterana se va afla langa caminele 1-6, respectiv caminele 16 si 17, cele mai aglomerate din tot campusul".

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook