O singură companie aeriană cu ZERO experiență a depus o ofertă pentru a opera un zbor Cluj-Napoca - Bruxelles

 

O singură companie aeriană a depus o ofertă la licitația organizată de Aeroportul Cluj pentru a deschide o cursă aeriană Cluj-Napoca - Bruxelles. Consiliul Județean Cluj ar urma să acorde un ajutor financiar acestei companii.

 

Compania Transylvania International Airlines a depus singura ofertă la o licitaţie organizată de Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca pentru introducerea, în premieră, a unei curse aeriene spre Bruxelles, şi va primi ajutor financiar pentru înfiinţarea acestei rute din partea Consiliului Judeţean Cluj. Oferta depusă va fi analizată de comisia de licitaţie în câteva zile, iar apoi vom anunţa frecvenţa zborurilor, numărul estimat de pasageri care vor fi transportaţi şi alte detalii. De asemenea, oferta companiei respective cuprinde şi introducerea unei curse aeriene spre Dusseldorf (Germania). Ajutorul financiar pentru Transylvania International Airlines nu va depăşi 14 euro pe pasager îmbarcat în primul an şi va scădea gradual în următorii cinci ani”, a spus David Ciceo.

 

Compania ar urma să beneficieze de ajutor financiar timp de 5 ani, iar apoi spă mai opereze cursa timp de doi ani și jumătate fără ajutor financiar.

 

Consiliul Județean Cluj și Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca pregătesc o licitație și pentru alte destinații: Alicante, Malaga, Torino, Dublin, Berlin, Budapesta și Manchester. În plus ar urma să fie acordat un ajutor financir pentru mărirea frecvențelor pentru rutele existente: Barcelona, Bologna, Madrid, Milano, Paris, Roma şi Londra. 

 

Consiliul Județean Cluj va aloca pentru acest proiect 5 milioane de euro.

 

Transylvania International Airlines are experiență ZERO în România și nu a mai efectuat niciun zbor regulat.

 

Președintele Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a declarat că proiectul va fi un succes, urmând să se discute și posibilitatea introducerii unui zbor Cluj-Napoca - Constanța.

 

Proiectul finanțării cu 5 milioane de euro a unor companii aeriene pentru a deschide noi zboruri de pe Aeroportul Internațional Cluj-Napoca a fost lansat în 2011 de Alin Tișe, fostul președinte al Consiliului Județean Cluj.

Comentarii Facebook