Primarul interimar din Baciu, exclus din PSD, după ce nu a semnat o plată care i s-a părut suspectă


Viceprimarul cu atribuții de primar din comuna Baciu a fost exclus din psd, în urma unei ședințe fulger, care a avut loc joi, 31 octombrie.

"Biroul organizatiei locale PSD Baciu, reprezentata prin Presedinte Ferent Leone, reunit in sedinta din data de 31.10.2019, ora 12, in localitatea Baciu, in prezenta majoritatii membrilor sai, fiind legal convocat si statutar intrunit, precum si in prezenta domnului Balazs Janos, in temeiul prevederilor art. 30 alin.6, alin.7, a art.31 alin.4 si a art.65 alin.5 si 18 din Statutul PSD, adoptă cu majoritate de voturi, din cei prezenti, prezenta:

HOTĂRÂREA NR. 1/31.10.2019

Prin care se hotaraste excluderea domnului Balazs Janos din cadrul Partidului Social Democrat, cu titlu de sanctiune, in baza temeiurilor mai sus mentionate si pentru motivele mentionate in procesul-verbal al sedintei Biroului Organizatiei locale PSD Baciu".

Balazs Janos a fost numit viceprimar cu atribuții de primar după ce fostul primar Florin Mureșan a fost demis în urma unei sentințe a Justiției clujene.

Excluderea viceprimarului cu atribuții de primar din Baciu vine la doua zile după dezvăluirea actualdecluj.ro, care a scris că Balazs Janos refuza să plătească 25.000 de lei din bani publici consultanta avocatului PSD Cluj, Vladimir Mătușan, consilier județean din partea partidului social democrat. El, Mătuşan a venit singur, pur şi simplu, şi s-a oferit să reprezinte Primăria, că avem aici situaţia aceasta de desemnare a consilierului cu atribuţii de viceprimar. Domnul Mătuşan s-a angajat că va elabora o documentaţie, că va scrie nişte proiecte de Hotărâre, dar nu a scris nimic. Chiar dacă eu am semnat contractul, nu am de ce să plătesc. Pentru că el oricum nu a respectat ce scrie în contract. Poate să ceară cât vrea el, eu nu am cum să plătesc”, a spus Janos Balazs. 

71402153_3276082332417001_838485089145847808_n.jpg

Foto: Avocatul Vladimir Mătușan, consilier județean PSD


Citeste mai mult: adev.ro/q0arrq

Este posibil că acum Balazs Janos să fie demis și din funcția de viceprimar, prin votul consilierilor locali din Baciu, iar PSD să impună un alt viceprimar din rândul consilierilor locali care sa fie numit primar interimar. Astfel s-ar putea ajunge la plata celor 25.000 de lei de care are nevoie consilierul județean Mătușan.

Avocatul Vladimir Mătuşan, de la Baroul Cluj, cercetat penal de procurori

Primarul exclus nu a dorit să comenteze cele întâmplate până când nu primește decizia în scris. Preşedintele PSD Baciu, Ferenţ Leone, a declarat că János Balázs, a fost exclus pentru că ”a fost exclus pentru că nu a păstrat legătura cu organele de conducere”, dar că mai multe detalii știu cei de la județ.

Fostul primar al comunei Baciu, Florin Mureșan, a declarat pentru Știri de Cluj că Balazs Janos a fost exclus pentru că nu muncea, dar și pentru că ar fi făcut publice actele Primăriei, referindu-se la contractul cu unul dintre liderii PSD Cluj, avocatul Vladimir Mătușan, care cerea bani fără să fi muncit ceva.

Deputatul PSD Horia Nasra a susţinut pentru Adevărul: ”Nu înţeleg motivele pentru care a fost exclus primarul din Baciu, dar dacă a fost exclus în urma articolului din Actual de Cluj, cred că procurorii de la DNA Cluj ar trebui să arunce o privire pe această situaţie. Mi se pare dubios ca la fix o zi după acel articol să fie luată această decizie”. Deputatul susţine că din ce a citit în presă au fost invocate aliniatele 6 şi 7 din Statutul PSD, care se referă la „obligaţia de a respecta disciplina de partid şi caracterul confidenţial al documentelor şi informaţiilor de partid. Problema este că aici vorbim despre contracte publice care nu au legătură cu PSD. Cu această ocazie solicit conducerii naţionale să analizeze această speţă şi să o rezolve de îndată”.

Conform lui Nasra excluderea din partid a viceprimarilor s-ar putea lua numai în forurile naționale ale PSD. Oricum, decizia PSD Baciu poate fi atacată, iar alegerile locale din iunie 2020 o vor face inutila.

627x0.jpg
Foto: actualdecluj.ro

Comentarii Facebook