Adrian Oros a primit aviz pozitiv pentru postul de ministru al Agriculturii


Deputatul Adrian Oros, prorector al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj, a primit aviz pozitiv pentru postul de ministru al Agriculturii.

Mă bucur că experiența mea în domeniul agriculturii a reușit să le demonstreze colegilor din comisia de specialitate faptul că sunt persoana potrivită pentru a conduce acest minister într-o perioadă crucială pentru viitorul României, primind astfel aviz favorabil cu 17 voturi pentru și 7 împotrivă.

Vă expun aici o parte din intervenția mea de astazi: ”În ceea ce privește epidemia de pestă porcină, situația este foarte gravă. Aproape toată România e în zona roșie. Din păcate, la 24 octombrie aveam 22 de județe în zona roșie, din care 15 exploatații mari. În toată această perioadă am fost în legătură și cu producătorii și cu ANSVSA. Am văzut și propunerea de Ordin a Ministerului Agriculturii. Avem și noi un asemenea proiect, dar acțiunea e mult mai complexă, coordonatorul principal fiind Ministerul de Interne. Măsurile luate au fost incomplete, ceea ce a dus la neîncrederea populației. Dacă intrăm cu totul în zona roșie, va însemna să nu mai putem exporta multă vreme carne de porc sau porci vii. Nu pot să vin cu promisiuni pentru că situația este foarte gravă”.

Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Sunt convins că vom reuși împreună să readucem agricultura în prima linie a priorităților, sectorul agricol fiind vital pentru motorul economiei românești!”, a transmis deputatul Adrian Oros.

Comentarii Facebook