Primarul din Apahida se așteaptă să fie exclus din PSD: ”Mi-aș recâștiga libertatea”


Primarul comunei Apahida, Grigore Fati, se așteaptă să fie exclus din PSD, după ce a participat la o întâlnire alături de fostul președinte al PSD Cluj, Horia Nasra, deputatul PSD, Cornel Itu și alți membri marcanți din PSD, unde au discutat despre organizarea de alegeri libere în cadrul PSD.

Primarul Fati a declarat pentru ziardeapahida.ro, că a fost sunat de noul președinte, impus de la București, și amenințat că va fi exclus din PSD. ”Poate că e mai bine să mă excludă. Poate așa îmi voi recâștiga libertatea. Mă gândesc serios la toate opțiunile”, a declarat Fati, ca răspuns la întrebarea dacă va pleca spre Pro România, partidul lui Victor Ponta, sau va candida independent.

Textul scrisorii deschise adresată de 35 de primari PSD, din județul Cluj, între care și primarul Grigore Fati. În acest document, numirea noului președinte al PSD Cluj este numit ”accident”, textul fiind formulat în termeni foarte duri.

Doamnei Președinte Viorica Dăncilă,

Partidul Social Democrat înainte de a fi o persoană juridică de drept public, asociaţie cu caracter politic, este o casă politică pentru sute de mii de români, un curent doctrinar pe care românii l-au susținut în ultimii treizeci de ani.

Partidul Social Democrat nu este pe persoană fizică, este o asociere de idei, de oameni, de prieteni, de parteneri, un țesut de amintiri, muncă și responsabilitate atunci când românii ne-au încredințat guvernarea țării.

Evenimentele din 26-27 mai au produs două duşuri reci pentru social-democraţie și cu toții am considerat că este corect să revenim în totalitate la statutul partidului și la valorile noastre. Toți am considerat că niciodată nu trebuie să mai permitem ca o organizație județeană să fie lăsată cu o conducere interimară timp de trei sau patru ani și că alegerile libere stau la baza organizării noastre politice.

Am considerat corectă și potrivită decizia CEX de a organiza alegeri în județele unde sunt conduceri interimare și așteptam ca în această perioadă, actuala conducere a PSD să recupereze lipsa de dialog cu organizația, cu aleșii locali și să vină la Cluj pentru a găsi cele mai corecte și democratice soluții pentru viitorul organizației județene, filială care a mai trecut printr-o decapitare nedreaptă în 2016, după ce reușise să obțină un rezultat bun la alegerile locale și un număr de primari istoric – 33.

Stimată doamnă Președinte,

Având în vedere propunerea dumneavoastră, din 18 septembrie 2019, de demitere a președintelui interimar, dizolvarea Biroului Permanent al Organizației Județene PSD Cluj și de numire a unui alt președinte interimar, FĂRĂ ALEGERI LIBERE, facem următorele precizări:

Statutul PSD trebuie respectat și considerăm că ARTICOLUL 47 trebuia aplicat ad litteram: „(1) Membrii de partid pot să aleagă şi să fie aleşi după 3 luni de la obţinerea calităţii de membru de partid. (3) Membrii de partid care îşi depun candidatura pentru funcţii de conducere trebuie să dovedească experienţă politică, profesionalism, atașament pentru valorile social-democrației, comportament social și politic apreciat de comunitate, spirit de solidaritate și respect pentru colegii de partid și pentru membrii comunității din care fac parte”.

Prin urmare, un partid istoric care se revendică de la tradiția social-democrată din Ardeal, de la Iosif Jumanca, Ioan Flueraș și la mulți alții, nu poate fi condus în capitala Transilvaniei de un om care jignește clujenii și comunitatea noastră.

PSD Cluj nu poate fi condus de o persoană care nu înțelege că asigurarea liniştii în organizație nu se obține prin îngrădirea diversităţii de opinie, prin excludere și/sau amenințare cu excluderea. Unanimitățile tăcute nu au fost niciodată susținute de clujeni, prin urmare respingem cu tărie orice fel de amenințări.

Stimată doamnă Viorica Dăncilă, liderii PSD Cluj vă solicită să luați în considerare dorința noastră de respectare a statutului PSD și binențeles de dialog cu organizația și implicit cu aleșii locali.

Cât privește accidentul numirii unui om care a jignit clujenii și Clujul, ne delimităm categoric de o asemenea prezență în cadrul organizației județene!

Mingea este în terenul noii conduceri a PSD Cluj, care trebuie să treacă la excluderi din partid a ”răzvrătiților” și să înceapă campania de susținere la prezidențiale a Vioricăi Dăncilă, cu cei 60 de tineri care așteaptă să se înscrie în PSD Cluj.

Noua conducere a PSD Cluj are mari probleme, mai ales că din cei 33 de primari din județ, cel puțin 5 nu vor mai obține un nou mandat, conform surselor din cadrul PSD Cluj, care spun că unii sunt penali, alții nu au făcut treabă și nu vor mai fi votați de localnici.

Comentarii Facebook