Miercuri 24 Aprilie

Primarul municipiului Baia Mare se intoarce la inchisoare! Sentinta a fost data de judecatorii de la Curtea de Apel Cluj

Magistratii Curtii de Apel Cluj au respins astazi cererea primarului Cristian Anghel de a se rejudeca recursul. Astfel, din data de 1 mai, primarul liberal trebuie sa se intoarce la penitenciarul Gherla.

 

In martie, judecatorii clujeni l-au condamnat la Cristian Anghel la 2 ani si jumatate de inchisoare pentru coruptie. Sentinta a fost data in urma recursului formulat de procurorii DNA. Executarea pedepsei a fost , insa, suspendata in 2 aprilie, de catre instanta din Baia Mare pe o perioada de 30 de zile.

 

Primarul Cristian Anghel a facut cerere ca recursul in urma caruia a fost condamnat la 2 ani si jumatate de inchisoare sa fie rejudecat, dar magistratii de la Curtea de Apel Cluj i-au respins astazi aceasta cerere.

 

Primarul liberal Cristian Anghel a fost trimis in judecata pe baza rechizitoriului intocmit de DNA. Procurorii au sustinut ca in calitate de primar,acesta a dispus cumpararea de catre primaria pe care o conducea a unui imobil de locuinte la un pret mult prea mare. Cristian Anghel era acuzat ca a refuzat initial acel imobil oferit de catre vanzator, dar ca, ulterior, l-a achizionat de la un intermediar, la un pret de 4 ori mai mare. Primarului i se imputa un prejudiciu de 400 de mii de euro.

 

 

Comentarii Facebook