Primaria Cluj Napoca, acuzata de "jocuri" in licitatia privind linia de tramvai! Doua firme au contestat licitatia


Lucrarile la linia de tramvai din Cluj Napoca nu pot incepe pentru ca firma Mari Vila a contestat licitatia si acuza Primaria ca a acceptata o oferta cu 33 de milioane de lei mai mare.

Societatea a trimis Stiri de Cluj raportul intocmit de Comisia de Licitatie din cadrul Primariei in care se spune de ce nu a fost aleasa o oferta mult mai mica fata de cea a Asocierii SWIETELSKY Baugesellschaft mbH - Astalrom – Euroconstruct – Transferoviar Grup, care a facut o oferta de 104.022.863,41 lei.

SC Mari Vila a trecut in oferta suma de 71,3 milioane de lei, care nu a fost acceptata de comisia constituita la nivelul Primariei Cluj Napoca, fiind considerata nesatisfacatoare din mai multe motive.

In primul rand, SC Mari Vila a fost penalizata pentru ca nu a respectat conditia experienta similara: "respectiv executie linie de tramvai cu valoarea cumulata de cel putin 100.000.000 de lei fata TVA". Din raportul licitatiei rezulta ca societatea a prezentat documente care atesta ca a realizat lucrari in valoare de 99,6 milioane de lei, fiind depunctata din cauza unei diferente mici de bani.

 

Comisia de licitatie a mai fost nemultumita de faptul ca pretul la care firma a specificat ca poate cumpara sina de rulare este mult prea mic, sub cel al pietei. De asemenea, societatea a fost acuzata ca a prezentat "oferte expirate (...) Oferta Arcelor Mittal Polonia este expirata din data de 22.02.2011 si oricum cantitatea oferita la pret scazut acopera doar 50% din necesarul lucrarii", se arata in raportul comisiei de licitatie.

 

Reprezentantii firmei Mari Vila sustin ca licitatia a fost prelungita peste termenul anuntat initial si ofertele solicitate de la diferite societati au expirat. "Au trecut mai multe de 30 de zile de la obtinerea ofertelor si pana la organizarea licitatiei, asa ca au expirat aceste oferte care sunt valabile si pot fi reinnoite oricand. In ceea ce priveste experienta societatii, putem spune ca am facut lucrari in toata tara si sa te legi de o diferenta de cateva sute de mii de lei arata rea intentie, cel putin", au precizat reprezentantii SC Mari Vila.

 

Primarul Sorin Apostu a declarat ca, desi oferta facuta de Mari Vila a fost mult mai mica, nu ar fi acoperit costul real al lucrarilor si s-a optat pentru o oferta cu 30 de milioane de lei mai mare, dar "care este reala si nu ne-am fi trezit cu probleme". 

Societatea Mari Vila a depus o plangere la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor si solicita reluarea procedurilor de adjudecare a licitatiei. Aceasta este cea de-a doua contestatie la licitatia de reabilitare a liniei de tramvai, dupa cea inaintata de SC Martin Rose.

 

Vezi si...

Vezi cine va moderniza linia de tramvai din Cluj Napoca si cum vor avansa lucrarile! - VIDEO

Comentarii Facebook