Pietonala in zona Canalul Morii, intre strada Regele Ferdinand si Piata Mihai Viteazul - VIDEO si FOTO

 
O noua pietonala a fost data in folosinta in Cluj Napoca. Este vorba despre zona cuprinsa intre strada Regele Ferdinand si Piata Mihai Viteazu, pe marginea Canalului Morii.

"Este o demonstratie pe care am vrut sa o fac si sa le arat tuturor celor care s-au opus acestui proiect ca zona Canalului Morii poate sa fie o oaza de liniste pentru un oras si nici intr-un caz un loc de mizerii si gunoaie. Am finalizat acest prim sector si vrem de aceasta data sa mergem mai departe sa modernizam toate partile din Canalul Morii care trebuie modernizate, Avem aici o investitie de 1,6 milioane de lei, care se traduce in marirea suprafetei pietonale unde vor fi ampasate 9 terase", a declarat primarul Sorin Apostu.

Masinile vor fi interzise in zona cu exceptia riveranilor, care au primit codul de la stalpii de blocare a strazii.

Lucrarea a intarziat, dar primarul Sorin Apostu a precizat ca a obligat constructorul sa monteze pe propria cheltuiala sistemul de iluminat public din zona, pentru a compensa despagubirile pe care ar fi trebuit sa le achite.

Strada Andrei Saguna a fost reabilitata, prin pavare cu piatra cubica, atat trotuarul, cat si partea carosabila.

Pe strada Andrei Saguna vor fi amenajate 9 terase, pentru care a fost initiata o licitatie ce va avea loc in data de 20 mai 2011.

Comentarii Facebook