Prima reacție a lui Ponta după respingerea moțiunii de cenzură


Premierul Victor Ponta a declarat că moțunea de cenzură a fost un eșec al PNL-PD, precizând că e important ”să ne apucăm de treabă”.

Nici nu aveau cum să fie probleme, pentru că — și e ultima dată când mai spun asta — a fost un eșec din toate punctele de vedere pentru PNL-PDL. Ziceau că aduc 15.000 de oameni și au adus o mie, erau mai mulți jandarmi și elevi, am înțeles. Ziceau că au voturi pentru guvernare, evident că nu au, dar nu asta e marea problemă. Marea problemă este că astăzi nu s-a discutat despre ce trebuie să facă Guvernul zi de zi pentru viața oamenilor. Și anume, cred că astăzi trebuia să discutăm cum facem cu salariile, cum facem cu încălzirea pentru iarnă, cum facem cu proiectele europene, care sunt efectele reducerii TVA. Astea erau subiectele normale pentru moțiune", a afirmat Victor Ponta, după respingerea de către Parlament a moțiunii de cenzură inițiate de liberali, potrivit Agerpres.


Premierul a preciatcă important este ca, din acest moment, Guvernul să își continue activitatea având în vedere că sunt multe obiective de îndeplinit în perioada următoare.

"Ceea ce este important este că, din acest moment și având în vedere că până în februarie, constituțional, nu se poate depune o altă moțiune de cenzură, eu de astăzi mă extrag pe cât posibil din toate aceste bătălii politice inutile, cum s-a văzut și astăzi, și oricum nu foarte onorante, și sunt gata nu doar să îmi folosesc toată energia pentru actul de guvernare, dar și să dau explicații, să răspund, să spun ceea ce am de făcut în funcția de prim-ministru alături de echipa guvernamentală și alături de coaliția de guvernare. Mai pe scurt: la treabă de astăzi, că sunt foarte multe lucruri de făcut și e clar că cei de la PNL-PDL nu sunt în stare să le facă", a mai spus acesta.

Moțiunea de cenzură ”Alege între România și un premier compromis” a fost respinsă de Senat și Camera Deputaților, marți, fiind înregistrate 207 voturi pentru și 8 împotrivă.

Comentarii Facebook