Preturile la salubrizare ar putea sa creasca! Consiliul Local dezbate luni, 13 februarie, solicitarile VIDEO

 

Societatile de salubrizare stradala si menajera din Cluj-Napoca au solicitat majorarea tarifelor, in conformitate cu rata inflatiei. Solicitarea va fi analizata in sedinta Consiliului Local din 13 februarie.

 

"S-au depus solicitari de la operatorii de salubrizare stradala, dar si cei de salubrizare menajera, pentru majorarea tarifelor conform indicelui de inflatie. Luni, voi supune aceste solicitari in dezbatere Consiliului Local sub forma unei informari, pentru ca incercam sa gasim cat mai multe motive pentru a nu se majora aceste tarife sau, daca se va face, sa fie la o cota mult diminuata fata de cat au propus aceste societati comerciale.

Ei fac aceste solicitari inca din luna decembrie, dar ele au trebuit sa fie argumentate. La salubrizarea menajera, majorarea solicitata era de 24,44% si punctul de vedere al Comisiei de Preturi si Tarife din Primarie era de 6%. Deci, in varianta ceruta de societati ar veni de la 5 lei la 6,25 de persoana, iar varianta propusa de Primarie ar fi de la 5 lei pe persoana la circa 5,3 lei", a declarat primarul interimar Radu Moisin.

 

Activitatea de salubrizare menajera in Cluj-Napoca este efectuata de firmele Brantner Veres si Rosal.

Comentarii Facebook