Miercuri 24 Aprilie

Președintele PSD, Marcel Ciolacu: „Ce să fac? Tot timpul să am dreptate? Obosești să tot ai dreptate”


Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, 18 iulie, că statul român este obligat să crească colectarea și mai ales să finalizeze digitalizarea. Referitor la modificările fiscale, el a afirmat: „Ce să fac? Tot timpul să am dreptate? Obosești să tot ai dreptate”.

Ce să fac? Tot timpul să am dreptate? Câteodată obosești să ai dreptate. În acest moment, statul român trebuie să își facă treaba. Nu s-au mărit taxe, s-au scos niște excepții fiscale, lucru prevăzut în PNRR. Am văzut că și ceilalți auditori externi au venit cu aceeași soluții: România să înceapă digitalizarea și să înceapă să scoată din  excepții. Este treaba statului român să crească colectarea, în acest moment. Ce va fi aplicat de la 1 ianuarie din modificări vom vedea la 1 ianuarie”, a declarat Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește planul la microîntreprinderi erau două anomalii. Erau 1,98% microîntreprinderi care aveau între 500.000 și un milion. Este prins jalonul în PNRR de a scădea acest plafon pentru microîntreprinderi. S-a mai dorit scăderea acestui plafon la 100.000. S-a mai constatat că erau peste 268.000 de microîntreprinderi care nu aveau niciun angajat. S-a limitat numărul de microîntreprinderi, nu poți avea o mie de microîntreprinderi, să faci un lanț de IMM pentru a plăti 1% la stat.

Acum s-a pus condiția pentru a avea cel puțin un angajat ținând cont că ai o microîntreprindere. Era 3% dacă nu aveai niciun angajat și acum e cu un angajat toată lumea la 1%. E o coerență”, a mai spus Ciolacu.

Guvernul a adoptat modificările propuse dla Codul Fiscal. Începând cu 1 august se scumpesc din nou țigările și băuturile alcoolice, cresc taxele pentru hocurile de noroc, se reduce pragul pentru acordarea facilităților fiscale în industria alimentară și în domeniul construcțiilor și se modifică taxarea contractelor part-time. 

De la 1 ianuarie 2023, se elimină impozitul specific pentru sectorul HoReCa, crește impozitul pe dividente de la 5 la 8%, iar microîntreprinderile vor fi obligate să aibă cel puțin un angajat. Guvernul  estimează că noile modificări fiscale vor aduce în plus la bugetul de stat 1,2 miliarde lei în 2022 şi 10,5 miliarde de lei în anul 2023.


Comentarii Facebook