Președintele PMP, Eugen Tomac, a declarat la Cluj că fostul președinte Cristian Diaconescu riscă plângeri penale pentru fals - VIDEO


Președintele PMP, Eugen Tomac, ales la Congresul din februarie 2022, a declarat joi, 14 aprilie, la Cluj-Napoca, că el reprezintă Partidul în mod legal. Acesta a respins acuzațiile fostului președinte Cristian Diaconescu, spunând că cei care se folosesc de numirile interimare semnate de acesta riscă plângeri penale.

Eugen Tomac a explicat că membrii de partid au cerut organizarea alegerilor din februarie 2022 pentru că Cristian Diaconescu a comis gafe. 

Ne-am trezit noi, cei care nu avem nicio treabă cu demagogii din politică, într-o ședință a Colegiului Național PMP cu un invitat surpriză, Simion (George Simion) adus de domnul Diaconescu, Simion care vindea bilete la stadion și acum s-a trezit mare politician. Este inadmisibil așa ceva, să încerci să te asociezi cu politicieni extremiști, cu care nu vrea nimeni să intre în dialog, politicieni care nu au șapte ani de-acasă.

Ați văzut bine acest lucru la momentul solemn din Parlament, când a fost invitat Volodimir Zelenski să se adreseze românilor, iar comportamentul lui Simion și a lui Șoșoacă a fost de necrezut și de neacceptat”, a declarat Tomac, președintele PMP, care a spus că fuziunea PMP - AUR, propusă de Cristian Diaconescu, a fost un moment penibil.

Eugen Tomac a subliniat la Cluj care au fost principalele lucruri care au dus la schimbarea fostului președinte al PMP, Cristian Diaconescu, care a fost și exclus din partid. Tomac a precizat că schimbarea fostului președintelui și alegerea lui s-a făcut statutar, la congresul din luna februarie 2022.

Nu poți să îl aduci pe Simion să își vorbească despre un proiect comun PMP - AUR, alianță sau fuziune. 

Nu poți ca lider politic (Cristian Diaconescu) să nu convoci structurile partidului timp de câteva luni. De asemenea, nu poți tolera ca banii PMP să se ducă pe campanii de denigrare a liderilor PMP. 

Acestea sunt câteva elemente care ne-au determinat să fim fermi în deciziile pe care le-am asumat”, a mai spus Eugen Tomac, președintele PMP ales la congresul din februarie 2022.

Tomac: ”85% dintre cei care l-au ales în 2021 pe Diaconescu au spus acum că nu mai merge această formulă”

În partidele politice și în general în democrații trebuie să accepte oricine că majoritățile trasează direcția pe care se merge. Aici lucrurile sunt atât de simple: 85% din cei care anul trecut l-au votat pe domnul Diaconescu au spus acum că nu mai merge această formulă. Noi i-am propus să rămânem în echipă, dar nu s-a putut”, a mai spus Eugen Tomac, despre ruptura cu Cristian Diaconescu, care a fost chiar exclus din PMP. 

Acesta a spus că membrii de partid trebuie să știe că problema privind conducerea PMP este tranșată. ”În momentul în care vor ajunge să plătească amenzile pe care deja le stabilește instanța se vor gândi de 10 ori ce își mai asumă și ce nu. Repet! Nu iertăm pe niciunul. Acțiunile lor politice nu le trecem cu vedere și vor răspunde pentru actele pe care le fac cu bună știință împotriva unui proiect care le-a oferit posibilitatea de a face politică”, a mai declarat Tomac. 

Vasile Lungu, președintele PMP Cluj, a spus că schimbarea conducerii PMP s-a făcut legal, dar că trebuie updatat Registrul Partidelor Politice de Tribunalul București, lucru care poate dura câteva luni. Acesta a dat ca exemplu schimbarea conducerii PNL, unde a fost ales Nicolae Ciucă, dar în Registrul Partidelor apare tot fostul președinte Florin Cîțu. 

Anul trecut a avut loc un congres, în martie, unde domnul Diaconescu a fost ales. Din martie până în octombrie 2021, când Tribunalul București a updatat Registrul partidelor politice, domnul Tomac, deși era președinte, nu a semnat nici măcar un act. A semnat după alegeri domnul Diaconescu, așa cum acum semnează domnul Ciucă, nu domnul Cîțu (la PNL s-a votat o nouă conducere, dar juridic noul președinte va fi oficial în funcție numai după updatarea Registrului Partidelor Politice)”, a declarat și Vasile Lungu, președintele PMP Cluj. 

Conducerea PMP a precizat că toți cei care vor folosi actele de numire în funcție eliberate de Cristian Diaconescu înainte de februarie 2022 se vor alege cu plângeri penale pentru fals, deoarece Congresul PMP din luna februarie 2022 a ales o nouă conducere. ”Cine comite falsuri și crede că e de joacă să îți asumi în mod fals o identitate juridică / politică și să acționezi în numele ei nu știe ce însemană să răspundă sau să aibă plângere penală. S-au comis unele infracțiuni, care sunt în atenția organelor statului”, a încheiat Eugen Tomac.

Comentarii Facebook